Kişisel hak, dinleniyorum
benim bir sıkıntım var biri beni rahatsız ediyor ama telle yada net uzerinden değill tanıdığım insanlarla benim msn adresimi ve cep telimi takip altına aldırmış ben bu şahsın ne telini hiç aradın neden oyle bir şey yaptım ya bu adamın cok tanıdığı var ozel harekat ve poliste aca boyle bir şey yapması mumkunmu yani beni bu şekilde kontrol yada araştırma yapa bilirmi ben davada acamıyorum cunku bunu soyleyenler ondan korkuyor şahitlikde yapmazlar yardım edermisniz
Re: Kşisel hak, dinleniyorum
Anladığım kadarıyla birileri sizin ve tanıdığınız insanların mobil telefon görüşmelerini ve messenger görüşmelerini takibe almış.Bu kişi veya kişilerin emniyet birimlerinde tanıdığı insanlar var.Ve bu şahıs veya şahıslara karşı herhangi bir etkiniz olmamış.Siz bunu savunup böyle bir tepki mümkünmü diyorsunuz.Tanıdığım insanlar da korkudan davama şahitlik yapmak istemiyor, onlarda dinlendikleri ve izlendikleri halde.Böyle bir izleme veya dinleme mümkün mü diye soruyorsunuz!
Hukuki boyutu hakkında bilgim yok fakat sorunuza yanıt vermeyi deneyebilirim;
messenger kanallarını takip altına almak sadece istihbarat görevlilerinin yapabileceği birşey değildir.Normal insanlarda bu işi yapabilir.Fakat öncelikle adresin size ait olduğunu bilmeleri ve sizinle sohbet etmeleri gerekir.Bu esnada size bir dosya gönderir ve IP numaranızı alır.Daha sonra da Estonla pcnize sızar ve kontrol altına alır.Belli programlarlada sizi izler.
Mobil telefon hususunda ise resmi istihbarat kurumlarının veya emniyet teşkilatının ''devletin bütünlüğünü tehdit edici unsur'' olarak gördükleri kişileri savcılık kararıyla dinlemeye alabilirler.Resmi olarak izleyebilirler.
Emniyet teşkilatının resmi yetkileri eş ve dostları için kullanabilmeleri sözkonusu olamaz.Keyfine görede hiçbir birim kimseyi dinleyemez.
Fakat böyle bir şeyden şüpheniz varsa telefon numaranızla savcılığa başvurun sanırım gerekli bilgileri alırsınız.Fakat heryerde emniyet ve istihbarat teşkilatını kötülememenizi öneririm.
;)