Cevap: İş akdi usulsüz fesih
Merhaba
su anda hala calismakta oldugum isletmede ayni tarihte hakkimda 2 adet tutanak tutuldu.
gerekceler son derece sudan ve yalan.
ayi ay icerisinde bir tutanak daha tutuldu ve isime son verilme riski varmidir?
eger boyle bir risk mevcut ise nasil bir yol izleyebilirim ve tazminat + ise geri iade talebinde bulunabilirmiyim?
ayrica cok uzun bir sure talebim ve yazili bir belge olmaksizin gece vardiyasinda tutuldum.
bununla ilgili ne tarz bir yol izleyebilirim?
geri donus yaparsaniz cok sevinirim.
Tutanağa bağlı olarak bir işlem yapılacaksa, 6 günlük hak düşürücü süre içinde yapılması gerekir, 7.gün o tutanağa bağlı olarak yapılan işlem haksız bir işlem olacaktır artık.
İşe iade veya tazminat talebinde bulunabilirsiniz elbette, ikisi farklı sonuçlardır, tazminat alıp işe iade davası açar ve kazanırsanız, tazminatı iade etmek durumunda kalabilirsiniz.
ilk iki tutanagin uzerinden tam 2 hafta gecti ve gerekcceler:
mesaiye sakalli gelmek (tamami ile yalan)
tras olmam yonunde bana telkinde bulundugu icin supervisori tehdit etmek (bu da baska bir yalan)
2 gun once tutulan tutanagin gerekcesi ise
hic bir kasit olmaksizin yapimis olan bir yanlis yerlestirme yusunden.
kasa master anahtarinin bir kasanin icinde kazara kilitli kalmis olmasindan dolayi 3. bir tutanak tutuldu hakkimda.
bu arada daha farkli bir konu da var.
gece vardiyasinda 10 ay araliksiz calisma, is akdinde belirtilmeksizin bu tarz bir uygulamaya maruz kaldim.
bununla ilgili olarak ne yapabilirim?
herhangi bir sekilde dava acabilir miyim? eger acabilirsem ne tarz bir dava acmam gerekli.
ayrica piskolojik baski ortami yaratilmasi konunda is kanunda bir madde varmi ve varsa ne yapabilirim?
tesekkur ederim
Arkadaşım muhtemelen çağrı merkezinde çalışıyorsun bu tip baskılar maalesef her çağrı merkezinde var bende performansa dayalı olan bir çağrı merkezinde 2 yıl sonunda işten cıkarıldım tutulan tutanakların hiç bir yasal dayanağı yok tazminatımı iş çıkışı aldım işe iade davamıda kazandım 2 yıl içerisinde 14000 tl tazminat aldım
ben aslinda bir otelde calisiyorum resepsiyonist olarak.
benim merak ettigim konu aslinda isten cikarilmak ya da iyadeden ote.
ben yaklasik olarak 10 ay araliksiz gece calistirildim. bununla ilgili olarak is kanunda maksimum 2 hafta (14 is gunu) calistirilabilir seklindedir.
benim ogrenmek istedigim en onemli nokta bu konu ile ilgili olarak herhangi bir dava acilabilir mi? eger mumkun ise nasil bir yol izlenmeli?