Türk Telekom'a karşı dava açmak?
Merhaba,
Kullanıcıların limitli ADSL kullanımı ile ilgili olarak limit aşımı durumunda Türk Telekom'un faturaları olması gerekenden fazla çıkardığını düşünüyorum. Bu konu ile ilgili olarak Sultanahmet idare mahkemesi mi yetkilidir?
Pek çok kişiyi ilgilendirdiğini düşündüğüm dava konusunu ise kısaca açıklayayım.
Yaklaşık 3 yıldır adsl kullanıyorum. Başlarda limitsiz olan hizmet, telekom tarafından hızı arttırılarak limitli hale dönüştürüldü.
buna göre
3 gb limitli tarife 29 yTL her 1 gb limit aşımı 10 yTL.
6 gb limitli tarife 49 yTL her 1 gb limit aşımı 10 yTL.
9 gb limitli tarife 89 yTL her 1 gb limit aşımı 10 yTL. şeklinde tarife belirlendi. ve bunu yaparken de kişilerden herhangi bir talepte bulunulmasını beklemeden kendi dilediği şekilde yaptı.
haliyle hız artınca kullanım limitleri de ister istemez arttı.
ancak ayda 5.5-6 gb kullanımda en alt limit olan 29 yTL. ve limit aşımı 3x10 yTL. toplam 59 yTL (zaman zaman daha fazla) faturalar geliyor. Oysa bir üst tarife olan 6 gb zaten 49 yTL. ben bunun altında kaldığım halde daha fazla ödüyorum. en alt tarifeyi ben seçmedim. limitli tarifeyi de ben seçmedim. ancak telekom dilediği gibi tarifelerle oynayarak fazla para talep edebiliyor.
hal bu iken davayı kazanma şansı ne olur?
Saygılar,
S.San