-
Sahte diploma
iyi günler. benim yeğenim işe girebilmek için bir aracı vasıtasıyla sahte lise diploması almış.5 ay sonra anlamışlar. 1. gün polis merkezinde kaldı ve savcılık bıraktı. 1 ay sonra ise cumhuriyet savcılığı mahkeme istemiş, bana göre aracı olan kişinin soyadı yeğeniminkiyle aynı!! ehliyetinide tekirdağdan almış (yeğenimin memleketi). birbirlerini o anda tanımışlar. mahkeme nasıl sonuçlanabilir. avukata gerek olurmu yardımını gösteren herkese şimdiden teşekürlerimi iletirim.
-
Kanuna göre ...
Madde 204 - (1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir
resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmi belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Resmi belgenin, Kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde, verilecek ceza yarısı oranında artırılır.
Cezalar budur. Soyadının aynı olması neyi değiştirecek anlamadım .... Zimmet olsa Bu durum zimmeti İhtilas yapar yani daha ağırlaştırır amma burada o da yok.... Kanun açık...
Avukat tutmalımısınız bence evet tutmalısınız. kanunlar önünde hak aramanıza veya haklarınızın korunmasına aracılık edecek kişidri avukat. Avukat beraat ettirmez amma olası bir haksızlığı daha ağır cezayı engelleyeceği gibi mahkemeden bazı tedbirleri isteyebilir... Bu onların konusu :)
-
cevabınız için teşekkür ederim. aynı soyad ve aynı memleket oluşlarından kastım bunlar akraba bu işleri organize yapıyorlar. gibi durum çıkmıyormu sizce.?