-
Aldatma-Boşanma
eşimle ilgi sorunlar var boşanmak uze yiz eşim beni aldatıyo gozle gormedim yakalmadım ama internetten biri ile konuşuyo aşk yaşıyorlar bundan suhphe ediyordum pc ye kayıt programı yukledim eşimin karşı tarafa yazdığı her kelimeyi kayıt etmiş pc içinde cok acık kelimeler yok ama sevgilim aşkım kollarında sabahlamak istiyorum ıslandım gibi kelimeler ve aşk var 5 yaşında bir kızımız var acaba bu pc kayıtları kanıt olarak kullana bilirmiyim pc kayıtlarında sadece eşimin yazdıkları karşının eşime yazdığı yok sadece eşimin yazdıkları var kızımdan ayrılmak istemiyorum sizce mahkeeme kızımı bana veirimi tşk ederim
-
Öncelikle eşinizle anlaşıp anlaşmalı boşanma yolundan gitmeniz sizin için daha kolay olacaktır.
Aksi halde Açacağınız boşanma davası kanımca yazışmalar zinaya yeter delil teşkil etmeyeceği için aldatma sebebine dayalı boşanma davası olacaktır ki bu nedenle açılmış davalarda ispat yükümlülüğü size aittir
Bilgisayarı muhafaza eder (ileride bilirkişi incelemessine esas olmak üzere), anılan e-mailleri disket veya cd ortamına nakleder, dava dilekçenizle birlikte Mahkemeye sunarsınız.yada bilgisayarın incelenmesini talep edebilirsiniz.
pc kayıtlarını delil olarak gösterebilsenizde bu karşı tarafın özel hayatına müdahele nedeniyle bir dava konusu teşkil edebilir. Bu konudan emin değilim.
Kızınızı almanız konusunda ise mahkeme velayet konusunda tarafların sosyal ve ekonomik durumlarını gözönünde tutarak karar vereceği için bir şey diyemiyorum.
-
PC kayıtlarını delil olarak kullanabilir aynı zamanda eşinizin telefon kayıtlarını da (arayan-aranan numaralar) Mahkeme kanalı ile isteyebilirsiniz.
Ancak eşinizin sizi aldatmış olması velayetin size verilmesi için yeterli bir gerekçe değildir.
-
Dostum,
benim dediklerimi harfiyen uygularsan herseyi elde edeceksin, seninle anlasmak zorunda kalacak...
1)Hemen elindeki delilleri kullanip, telefon ve sms kayitlarini da 'steyecek bicimde dava ac.
2)ertesi gun kapi kilidini degistirip ayri yasama hakkini kullan ve onu eve alma
3)senin istedigin kosullarda anlasmaya yanasana kadar durumu muhafaza et.
anlasmak durmunda kalacaktir....
Yönetim: Lütfen yazdıklarınıza dikkat ediniz.
-
Re: Aldatma-Boşanma
selam
Ben eşimi 2006 yılının Haziran ayında boşanma davası açtım.Aldatma şiddet ve geçimsizlik yüzünden,eşim çok içki içiyordu ve beni aldatıyordu,kadınla telefon konuşmalarını duydum ve onunda baskısıyla dava açtım.Ama bu dava devam ederken aldattığı kadın ve annesi dahil bir çok şey yüzünden onlara beni hakaretten mahkemeye verdirdi,şu andada o davalarda devam ediyor.Bu arada ben boşanmaktan vazgeçtim,çünki bu konuda yani hemen boşanma konusunda çok ısrarcı ve hala bir çok şeyde bana suçlamaları var.2 kızım var ve benim yanımda büyük 19 yaşında şu anda üniversitede okuyor biz ayrılmadan o bayanla nişan yapmışlar,ben o bayanla olan davamda mahkemeye çıktım evet elinde nişan yüzüğü vardı.şu an bu boşanmayı nasıl iptal edebilirim bana yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim
-
Re: Aldatma-Boşanma
selam
Ben eşimi 2006 yılının Haziran ayında boşanma davası açtım.Aldatma şiddet ve geçimsizlik yüzünden,eşim çok içki içiyordu ve beni aldatıyordu,kadınla telefon konuşmalarını duydum ve onunda baskısıyla dava açtım.Ama bu dava devam ederken aldattığı kadın ve eşimin annesi dahil bir çok şey yüzünden onlara beni hakaretten mahkemeye verdirdi,şu andada o davalarda devam ediyor.Bu arada ben boşanmaktan vazgeçtim,çünki bu konuda yani hemen boşanma konusunda çok ısrarcı ve hala bir çok şeyde bana suçlamaları var.2 kızım var ve benim yanımda büyük 19 yaşında şu anda üniversitede okuyor biz ayrılmadan o bayanla nişan yapmışlar,ben o bayanla olan davamda mahkemeye çıktım evet elinde nişan yüzüğü vardı.şu an bu boşanmayı nasıl iptal edebilirim, ve eşiminde bana boşanma davası açmasını nasıl önleye bilirim,en azından diğer mahkemeler sonuç lanana kadar,bana yardımcı olurmusunuz çok teşekkür ederim
-
Cevap: Aldatma-Boşanma
maalesef ki aile mahkemeleri de dahil olmak üzere tüm mahkemelerde (özellikle büyük şehirler) iş yükü ağır olduğu için her bir dosya yeterince incelenip,değerlendirilememektedir.dolayısıyla sizin yapacağınız taleplerin askıda kalması muhtemeldir. Kanun hükmü gibi anne bakımına muhtaç olduğu düşünülen tüm çocukların velayete anneye verilmektedir. Velayeti alabilmek için aldatılmış olmanız gerekmiyor. Ancak annede alkol,uyuşturucu bağımlılığı, akıl hastalığı, haysiyetsiz bir yaşam sürme, çocukla kişisel ilişki kurulmasına yönelik verilmiş bir karara aykırı hareket etmek gibi durumlar yok ise velayetin anneye verilmesi hemen hemen kesindir.