-
Manevi dava hakkında
iyigünler ben gecirdigim iş kazası sonrası iş verene maddi ve manevi tazminat davası acabilirmiyim çünkü benim ruh saglıgım bozuldu ve ben gene aynıi şyerinde calışıyorum bu sorun olurmu gerekliyerlere bildirim yapılmış ssk bçm savcılıga savçılıkta işverenekazayasebeb olmaktan kamu davası açmış benim çalışıyor olmam davayı etkilermi sürekli ilaç kullanıyorum birde dava açma süresi varmı 1yıl yada 2yıl gibi teşekurler
-
Maddi manevi tazminat dava hakkınız vardır. Maddi tazminat hakkınız malul kalmış iseniz SSK tarafından karşılanmayan haklarınız için ve/veya tedaviniz nedeniyle SSK nın karşılamadğı bir masraf yapmış iseniz söz konusudur.
Manevi tazminat hakkınız ise her halde mevcuttur. Bu haklarınızı kazadan itibaren 10 yıl içinde kullanabilirsiniz. Aynı işveren emrinde çalışıyor olmanız bu davayı etkilemez. ( Ama işverene tabi olarak çalışırken işvereni dava etmeniz işvereninizi nasıl etkiler bilinmez.)
-
iftira
Memur olarak çalışmaktakayım.İş yerinde arkadaşımın adı başkasıyla ilişkisi var diye adı çıkmıştı.Arkadaşımda ben değil bunu yapan başkası diye bana iftira atmıştır ve yaymştır.Dilkçemi personel müdürlüğüne verdim.Genel müdür yardımçısı siz bu olayı fazla kurçalamayın kurçalarsanız gözüm üstünüzdee olur ve dilekçenin cevabını biz vermeyiz dedi.Ben ne koşullar olursa olsun sizden dilekçemin cevabın istiyorum dedim.Müdürün bu tavrını anlam veremedim.Savcılığa iftira atıldım diye suç duyurusunda bulundum.Şahitlerimle isbatlayacağım.Bu olay 45 gün oldu haa cevap gelmedi neden yoksa ADALET denenen kavram mı yok TEŞEKKÜRLER
-
Re: Manevi dava hakkında
Belirttiğiniz süreyi çok uzun bir süre gibi algılamayın.Şikayet dilekçenizi sunduğunuz Savcılıktan dosyanızla ilgili bilgi alabilirsiniz.Adalet var,merak etmeyin.
-
ben işten çıkarılıyorum,çıkarılmadan önce de 5 ay gibi bir süre askıda kaldım işçiyim.. maddi ve manevi yönden çok mağdur oldum,iş akti fesh edildikten sonra manevi tazminat davası açabilir miyim ?işten çıkarılmamın haklı bir nedeni yoktur..
-
işten çıkarılmak, hatta haksız şekilde işten çıkarılmak manevi tazmiantı gerektirmez. Manevi tazminat için kişilik haklarınıza bir saldırı (örneğin herkesin içinde hakaret, küfür vs. gibi) bir olayla karşılaşmanız gerekir. Selamlar.
-
Peki beni 5 ay boyunca askıda bıraktı :14/08/2006-22/01/2007 tarihleri arasında, bu zaman zarfında benim tüm banka ödemelerim gecikti ve hakkımda bir kaç bankadan icra takibi var,kredi kartlarım da iptal edildi ,mağduriyetimi nasıl giderebilirim?
teşekkürler...