-
Kiracidan kira yok
Sayin hukukcularim öncelikle herkese merhaba,
Foruma internet aramamakinesinden ulastim ve umarim iyi vakit geciririm ve yardim bulabilirim.
Almanyadan yaziyorum, Istanbulda bir dairem var.
Bir akrabaya vekelat verdik. Versat ilami icin ona güvendik 10 sene gecmesine rahmen simdiye kadar elimizde hic bir belge yok.
3 senden beri kiracidan banka hesabina kirada yatmiyor.
Ne yapmak gerekiyor isler biraz karisik.
Akrabmizla armiz acik, telefonu kaldirmiyor, kaldirincada kavga basliyor.... ve kendinle konusulmuyor [V]
Yeni veraset ilami cikarmak icin ne yapmamiz gerekiyor ?
Ev bu halde satilabilirmi ?
Sag Olun
-
Veraset ilamı mirasçılık belgesi demektir. Sizin kastettiğiniz bu olmasa gerek??
Akrabanızı vekillikten azledebilir yeni bir vekil atayabilirsiniz.
-
iyi aksamlar sayin Esin Kılıç hanim öncellikle cok cok sagolun bukadar hizli cevapladiginz icin.
KM'len ve email'le görüsmemize imkan varmi ?
Forumda fazla detay vermek istemiyorum.
-
Yöneticilere km yolu ile soru sormak sitemiz kurallarına aykırıdır. Kimliğinizi gizli tuttuğunuza göre sorunuzu burada sorabilirsiniz.
-
Tamam. isler karisik halde ama belki burda bir ucunu buluruz.
Annem vefat etti. Istanbuldaki ev onun üzerineydi. Biz üc kardesiz (mirascilar) ve simdiye kadar böyle islerle ugrasmadigmiz icin akrabaya güvendik, ve vekalet verdik. Evde oturan da o.
Evet veraset ilamı mirasçılık icin. Ama bu belge tapu dairesine gitimi gitmedimi bilmiyorum.
Vekil bu imkanla evi üstüne almis olabilirmi ? görüsmedigmiz icin bilemiyorum.
Mirazcilar (biz) bu halde evi satabilirmiyiz ? Ilk mesajimda yazdigim gibi kac senedir kiramizi'da odemiyor.
Isi nereden baslatmamiz gerek ?