Re: Polisin meslekten ihracı
valla üzerinden bu kadar süre geçti hala müracaatım bölge hakiminin önende duruyormuş avukatların hakim ile görüşmesinde %100 karar iptali alırız deniyor ama süre çok uzadı süreyi kısaltmak için aps ile kuruma tebliğat yapılması talebinde bulundum.Hadi hayırlısı
arkadasım adli sorusturma idari sorusturmayı baglamayacagından ihrac edilebilirsin bunda hukuken bir engel yok. acıkta iken goreve baslatılmadan ihrac da hukuka uygundur zaten acıga alma ihrac edilmesi beklenene memur icin sozkonusu olur ancak dava acmakla iyi etmissin eger kararı yargıtay bozarsa geri donme ihtimalin yuksek gecmis olsun
Alıntı:
pageup34 rumuzlu üyeden alıntı
valla üzerinden bu kadar süre geçti hala müracaatım bölge hakiminin önende duruyormuş avukatların hakim ile görüşmesinde %100 karar iptali alırız deniyor ama süre çok uzadı süreyi kısaltmak için aps ile kuruma tebliğat yapılması talebinde bulundum.Hadi hayırlısı
sayın kardeşim,acıga alınma süresi"il emrinde 3 ay" daha sonra bakanlık emrine alınır,seni üc ay icerisinde Vali göreve başlatmadı ise,bakanlık emrine alınırsın ve senin göreve başlaman bakanlıga baglıdır.ihrac olayı yüksek disiplin kurulunun kararıdır.Yüz kızartıcı suctan 1 gün dahi ceza alsan, meslekten ihrac olursun.senin mahkeme kararın onanmış olmalıki idari yönden İHRAC kararı alınmış ayrıca, yüksek disiplin kurulu mahkeme sonucunu beklemek mecburiyeti yoktur,yüzkızartıcı suc'a adın'ın karışması dahi yeterlidir ve taktir yetkisi mevcuttur.Bu idari olayları her avukat'a verme işin icinden cıkamaz,araştır bu konularda uzman bir avukat'a baş vursan iyi olur. saglık olsun,hiçbirşey senin saglıgından önemli olamaz....