-
Bakaya ile ilgili
Merhaba ben yedek subay adayıyım. Hepatit B taşıyıcısı olduğumdan muayene oldum kronik taşyıcı olduğumdan belli bir sınıfta yedek subay olabileceğim kararı çıktı 1 yıl tecil ettirdim tecil bittiğinde ailevi nedenlerden dolayı yaklaşık 1 yıldır bakayayım. Şu anda benim için açılmış bir dava varmı yokmu bilmiyorum Adresim yaklaşık 6 senedir sabit ne gelen bir mahkeme ilamı nede bir çağrı aldım. sORMAK İSTEDİĞİM ŞU:
1- Eğer dava açılmışsa şu an nerde açıldığını nasıl öğrenirim. Askerlik şubesine gitmek istemiyorum çünkü kaçak olduğum için askere götürülebilirim şu an ona hazır değilim
2- Böyle bir dava varsa bu sivil mahkemede mi, yoksa askeri mahkemedemidir? Hakkımda dava açıldığında bunun bana bildirilmesi gerekmezmi?
3 - Karar çıkması yaklaşık ne kadar sürer ?
-
Re: Bakaya ile ilgili
Cevap 1:hakkınızda dava açılmamıştır.Dava açılabilmesi için sizin yerli As.Şubesine veya bulunduğunuz yerdeki herhangibir As.Şubesine gidip ifade vermeniz gerekmektedir.Muhtemelen şu anda bakaya olarak
aranıyorsunuzdur,yakalandığınızda sizi askere göndermezler,sadece ifadenizi alıp BAKAYA suçundan suç dosyası hazırlanarak Cumhuriyet Savclığına gönderilir.Bu nedenle en kısa zamanda bir Askerlik şubesine başvurarak ifadenizi verin ve bir sonraki yedek subay celbinde askere gitmek amacıyla hazırlık yapın.
Cevap 2:Yargılamanız nüfusa kayıtlı olduğunuz yerdeki askerlik şubenizin bulunduğu Cumhuriyet Savclığı ile eğer hakkınızda dava açılırsa aynı yer Asliye Ceza Mahkemsi yetkilidir.
Cevap 3: Dava muhtemelen sorgunuzun tesbiti ile orantılı olarak 2 - 3 ayda tamamlanır.Sonuçta para cezası alırsınız.Davanın tamamlanması ile sizin askere sevkiniz birbirine bağlı değildir,dava gıyabınızda da tamamlanarak size bildirilir.
-
Re: Bakaya ile ilgili
sayın commodoretr1
Davanın tamamlanması ile sizin askere sevkiniz birbirine bağlı değildir
bu konu ile ilgili bilgiyi burada yayınlayabilir misiniz ?