-
Çek davası
Merhabalar
2000 yılında 3 ortak olarak kurduğumuz firmada imza yetkisi üçümüz de de vardı... şirketi 2 yıl sonunda kapatma kararı aldık... bayisi olduğumuz firmaya verilmiş 2 adet benim imzalamış olduğum çek vardı... stoğumuzdaki malları firmaya teslim ederek borcumuzu kapattığımızı düşünüyorduk... bu yıl şirket resmen feshedildi ve kapandı...
Bayisi olduğumuz firma teslim etmediği çekler için imza bana ait olduğundan bana dava açmış... açmış diyorum çünkü şirket kapandığından tebliğgat elime ulaşmadı... fakat ceza davasının kararını ulaştırdılar!!! Dün elime ulaştı...
Sonuç; her iki çekten dolayı para ve hapis cezasına çarptırılmışım...
Sorularım:
İmzasını attığım çeklerden (şahsıma değil şirketin borcu için) sadece ben mi sorumlu oluyorum?
Eski ortaklarımın sorumluluğu yok mu?
Mahkemeye çağırılmadım ve savunmamı yapamadım...Kendimi savunma hakım yok mu?
Temyiz dilekçesi hazırlıyorum... konu ile ilgili detaylı bilgilerinizi alırsam doğru bir dilekçe hazırlayacağımı düşünüyorum...
İlginize şimdiden teşekkür ederim... çok zor durumdayım... çünkü cezayı ödeyecek durumum yok... bir şekilde bu konuyu lehime çözmek durumundayım....
saygılarımla...
-
Öncelikle bir meslektaşımızdan profesyonel yardım alırsanız en azından şu aşamada cezadan kurtulma şansınız artacaktır.
İmza yetkiniz vardı ise evet tek başınıza imzaladığınız çekten ötürü sorumluluk size aittir.
Mahkeme savunmanızı almak durumundadır. Ancak tebligat, Tebligat Kanunu uyarınca yapılmış ve sizin haberiniz olmamış olabilir. Ancak tabi ki davaya ilişkin tebligatların yapılamayarak kararın tebliğ edilebilmiş olması enteresan bir durum. Tebligatlarınızın muhtarınıza yapılmış olması olasılığı da mevcuttur.
Dosyanızı incelemeden tahmini yorumlar yapmak sağlıklı olmayacaktır.
-
Esin hanım öncelikle ilginize teşekkür ederim...
dediğiniz gibi bir avukat arkadaştan yardım aldım ve temyiz dilekçesini gönderdim...
öğrenmek istediğim bu ceza davasında ödenmesi istenen ceza miktarı para davacı hesabına mı geçer yoksa devlete mi?