-
Araç satışı ile ilgili
Merhaba
Ruhsat sahibi yengem olan otomobili a şahsına 16.300 ytl ye satışı Yapmak üzere anlaştık.
A şahsı 8.000 ytl nakit ve benim adıma 8.300 ytl lik senet düzenleyip Verdi(arac sahibi yengem senet benim üzerime)
A şahsı oğlu adına yengemden satış vekaletnamesi istedi ve aldı.
Aynıgün oğlu aracı bir başkasına satışını vermiş (trafik kayıtlarından öğrendim).senet 6 aydır ödenmedi ve tüm aramalarımıza rağmen bugün yarın ödeyeceğim diyor konuşmalarından sürekli yalan söylediği anlaşılıyor.
Senedin üzerindeki adres te ilgili kişi oturmuyor.Muhtardan öyle bir adresin bulunmadığını öğrendik.Cep telefonundan ulaşılıyor.
Telekomdan bulduğumuz aynı isme ait farklı kişi daha öncede bu tip araç satışı ile arandığını başkalarınında kendisini aradığını söyledi.demekki bu işi kendisine meslek edinmiş.
İlgili kişiye polis vasıtasıyla yakalattırıp dolandırıcılktan dava açılabilir mi sonuç alınır mı?
100 kere okunmuş 1 kişi fikir beyan etmiş avukat harici kimselere sordum hepsi cevapladı enteresan.......
Saygılar
-
Neden senedi tahsil etmediğiniz sorusu bir yana, dolandırıcılık iddiasıyla yapacağınız suç duyurusunun sonucunun ne olacağını bilemeyiz. Şu dolandırıcılıktır, bu değildir diyemeyiz.