-
Ödenmeyen maaşlar
Yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir özel bir şirkette çalışmaktayım. Fakat 3 ay kadar bir süre zarfında maaş alamadığım için firma sahibiyle görüşüp işi bıraktığımı bildirdim. Kıdem tazminatı alabilirmiyim. Ayrıca firma maaş alacaklarıımı ödemeye yanaşmıyor. Bu alacaklarımı nasıl tahsil edebilirim.
Şirkette çalıştığım süre içerisinde net kazancım aldığım maaştan az gösteriliyordu ve net alacağımla ilgili bir belgeyede shibim.
Alacaklarımın tahsili konusunda yüzde üzerinden alacağımı tahsil edecek avukatlar varmıdır.
-
Ücret ödenmediği için işten ayrılan (veya ayrılırken sebep gösterilmese de ücret ödenmeişse); işçinin kıdem tazminatı ve ödenmeyen ücretler için dava açıp kazanması mümkündür. Selamlar.
-
Re: Ödenmeyen maaşlar
Avukat amca şimdiden hersey için tesekkürler.
Bundan 3 yıl önce üniversitede oğrenci iken bir güvenlik şirketinde göreve basladım.Geceleri işe gidiyor sabahları ise okula.Şirket bana ödemekle yükümlü olduğu maası ve organizasyonlardan dolayı alacağım parayı bana ödemedi.Konuyu birkac kere yönetime ulastırmama rağmen bana kasada para yok diyerek ödemeden kaçındılar.Sadece maasla yetinmeyip ssk primlerimide yatırmamışlardı.Konuyu Bölge çalışma müdürlüğüne bildirdim.Ancak kanıtlayacak birsey bulamadım.Ne sözleşmem vardı nede çalıştığım proje bana çalıştığımı kanıtlamamda yardımcı olmadı.Bende şirkete ve proje mmasımın odenmesi konusunda Sultanahmet adliyesinden ihtar çektim ancak borclarının olmadığı soylediler.Ne yapacağımı sasırdım.Öğrenci olmam dolayısıyla ihtiyactan calıştım ancak 3 yıldır hala uğrasıyorum.Ne yapmamı Önerirsiniz.Ancak organizasyonda hala imzalarımın olduğunu düsünüyorum.Projedekileri yok etmişler yada vermiyorlar.Şimdiden hersey için tesekkür ederim
-
Re: Ödenmeyen maaşlar
Merhaba;
ben avukat değilim,amcada değilim.Sizde lütfen aynı konuyu birden fazla başlık altında açmamaya özen gösterin.
Çalışmış olduğunuz şirkette anladığım kadarıyla çalıştığınıza dair hiçbir kayıt yok.SSK girişiniz hiç yapılmamış,yani kanunen orada çalışmış olduğunuz görünmüyor.O dönemde birlikte çalışmış olduğunuz arkadaşlarınız varsa onların şahitliği ile belki ispatlayabilirsiniz.Elinizde orada çalıştığınızı kanıtlayabileceğiniz belge varsa ssk ya ödenmeyen primleriniz için şikayette bulunabilirsiniz.
Elinizdeki belgeler ile iş mahkemesine dava açabilirsiniz.
Elinizde belge yok ise korkarım yapabileceğiniz bir şey kalmıyor.
saygılar