Finansör şirketin yaptığı
Merhaba sayın hukuk.net görevlileri.
Sizlere bir konuyu danışmak istiyorum. İzmirde çok büyük bir firmanın reklam ve organizasyon işlerini yapıyordum. Bu firma yeni almış oldukları ürün distribütörlüğü ile ilgili benden yardım istemeleri ve ben bu işin içinde olduğumdan dolayı yardımcı olacağımı söylemem üzerine, bazı girişimlerde bulunulmu ve fizibilite raporu hazırlanmıştır. Rapor üzerinde değerlendirme yapılırken bana ilk söylenen % 50 kar ortağı olacağım ve bu işletmeyi benim işletmem olacaktı. Araştırmalar neticelendi uygun yer bulundu ve ihalede kiranın yüksek olmaması için benden içeriye konulacak makina hakkında zadece Xerox makinaları yaz diyerek fizibilite raporunda değişiklikler yapıldı. Ve ihaleye tek firma olarak girdik. Finansör onlar ve işletmeci ben idim. Verilen yerin yapımı her türlü malzemelerin alımı makina hariç hepsini o anda imkanlarım doğrultusunda ben yaptım ve ihale sonuçlanıp firmanın üzerine şirketin alınması ile sonuçlandı. Benim hiçbir yerde adım yoktu yanlız 48.000 $ değerinde benden 96 adet senet aldılar. Bu arada çalışmalarımız devam ediyordu. Hatta ve hatta bir çok masrafı yine ben karşıladım. Daha sonra makina paktı koyması gerekenleri koymadıkları için fizibilite raporunu tuttaramadık. Ayrıca kendi şirketime bir makinayı başka firmadan alıncada tehdit edildim ve ilişkim kesildi...
Olay şudur ki, ben de o şirkette benim hiçbir sorunumun olmadığını ve bu noktada bana mali yükümlülükler getierceğimi söylemem üzerine orayı devredecekleri ve beklememi söylediler bu arada bana fatura kesmeye başladılar. Aynı zamanda daha önce yine bir firmaya böyle bir şekilde çalışmalar başlattıkları için onu da aynı zamanda ellerinden aldılar. ve şu an bana 45.000 YTL borç çıkardılar. 3 ay açık kalan şirkete hiçbir şekilde masraf yapmayan ve bir tane ikinci el bir tane sıfır makina koyup (koymaları gereken makina 4 adet olması gerekirken) ve durumun iyi gitmediğini anlayınca kendi iki makinamı koydum. (onları da vermiyorlar artık bana). ve o şirketi devredemeycekerine dair sözleşme olmasına rağmen, ve benim üzerime faturalı olan makinayı bile usulsüzce başkalarına devretmişler. Bu dönemde yakın yerde bulunan işyerimi başka bir semte taşımam ile iflas ettim. Ve şu an bana icra takibi başlatmışlar. Kredi kartlarımı ödeyemedim ve hapis kararı bile var. elimde irtibat kişisinin benim olduğu yazılı. hatta benim kiraya kadar her türlü yatırdığım bedeller ve teminatı yatırdığıma dair adım bile geçmektedir. Hem paramdan ve şirketimden oldum hemde şu an bana 45000 YTL borç çıkarttılar ve arkamdanda su yüzüne çıkmak için karalayıcı sözler söylemeye başladılar. Bu noktada bana bir yol gesterirseniz sevinirim.
Saygılarımla