iyi günler yurtdışında evlilik yaptım ve anlaşamadık ayrıldık.türkiye ye döndüm ve bir çocuğumuz var.eşim boşanmayı kabul etmiyor ve de maddi yardımda bulunmuyor.herhangi bir hak talep edebilirmiyim.bu durumda burdan ne yapabilirim.teşekkürler
Printable View
iyi günler yurtdışında evlilik yaptım ve anlaşamadık ayrıldık.türkiye ye döndüm ve bir çocuğumuz var.eşim boşanmayı kabul etmiyor ve de maddi yardımda bulunmuyor.herhangi bir hak talep edebilirmiyim.bu durumda burdan ne yapabilirim.teşekkürler
Yurt dışında verilen kararın Türkiye'de tanınması gerekmektedir. Bu ayrı bir boşanma davası değildir ve yabancı mahkeme kararında hükmedilmiş haklardan fazlasını talep edemezsiniz.
Anladığım kadarıyla Dilek hanım bunlar ayrı yaşıyor boşanmamışlar. Dolayısıyla bir hak ve talep henüz yok.
Ortada boşanma davasıda yok ama açmaya niyet var çekişmeli bir boşanma olacağı anlaşılıyor Tedbir nafakası tedbir eşyaların paylaşımı v.sv.s. içiçe dava...
Türkseniz Türkiye de boşanma davası açabilirsiniz gibi bir yanıt yani gelecek ama zor bir durum bence profosyonel yardım almakta yarar var...
En azından çocuk sizle geldi ise ve eğer eşiniz boşanma isteğinizi biliyorsa 'çocuğumu kaçırdı' diye şikayette bulunursa baş ağrısı olacağı kesin...
teşekkür ederim.evet boşanma davası henüz ortada yok zaten türkiye de evli görünmüyorum.çocukta bende fakat o ülkenin kanunlarına göre baba çocukta hiç bir hak taleb edemiyormuş.boşanma davasını burdan ben açabilirmiyim.ayrıca çocuğu kaçırmadığımı da ispat edebilirim.babanın rızasıyla bende.
Eşiniz TüRk'mü yabancı mı?_ Ve de evliliğiniz TÜrk makamlarına bildirdiniz mi?
eşim türk değil ve ingiliz vatandaşı.evliliğimizi türk konsolosluğuna bildirmedik.
burdan ben boşanma davası açabilirmiyim acaba.açabilirsem ne kadar sürer.
Türk makamlarına bildirmiş olmanız gerekirdi. Evliliğiniz burada tanınmamaktadır. Öncelikle evlilğinizi bildirip davanızı buradan açabilrisniz.