Bu sefer emlakçı olarak ben mağdurum
Değerli Hukuki.Net üyeleri,
Ben tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş odaya kayıtlı bir emlakçıyım. Birgün bir müşteri gelip firmalarının bir şubesini açmak üzere dükkan aradığını söyledi. Bizde kendisine odamızın matbu yer gösterme belgesini imzalatıp gösterdiğimiz yerleri belgeye yazdık. Bu yerlerden birini çok beğendi ve pazarlık safhalarına gelindi biz mal sahibi ve müşteriyi bir araya getirip ayrıldık. Aradan zaman geçti dükkanda tadilatlar başladı, mal sahibine gittik ve bizim getirdiğimiz müşteri ile anlaştıklarını söyledi. Bizde müşterimize gittik. Bize burayı bana başkalarıda gösterdi sonra konşuruz bakarız benzeri oyalayıcı cevaplarla atlattı.
Sözleşmemiz gereği icra takibi başlattık, itirazları geldi. Dava açıldı. Kira kontratı şirket adına yapılmış ama bize gelen müşterinin kefil olarak imzası mevcut ayrıca ticari sicil kaydıyla ispatladık şahıs şirketin sorumlu müdürü. Sonuç matbu evrağımızda ben, akrabalarım, eşim, ..... veya iş ortaklarım tarafınca tutulursa komisyonu ödeyeceğime dair yazıyor olduğundan kendisinin şirket ortağı olmadığından reddine karar verildi. Halbuki bizi aradan çıkarmak için bir başka emlakçıyla yaptıkları sözleşmede akraba, kardeş, eşin yanı sıra çalışanı olduğum şirket tutarsa ibaresi mevcut. Bizim tek kabahatimiz odamızın bastığı ve kullanmak zorunda olduğumuz evrakı kullanmak oldu. Resmen daha ucuza anlaştıkları bir emlakçıyla bizi aradan çıkardılar ve alacaklıyken borçlu duruma düşürdüler.
Temyize gittik ONAMA geldi. Karar düzeltme istedik ama hiç umudum yok. Bundan sonra yapabileceklerim hakkında fikrinizi almak istiyorum. Yeni bir davayı sadece müşterimiz adına değil sorumlu müdürü olduğu şirkete ve kendisine birlikte açmak olabilir mi? Çünkü yeri tutan şirket ve bu işten sorumlu olan müdürü yeri bizden görüyor pazarlığını bizle yapıyor. Yer tutuluyor adam kefil olarakta imza atıyor. Sonra bizleri safdışı ediyor. Yani belkide muhattap şirket ve müdürü olarak bütün. Peşini bırakmak istemiyorum çünkü hazmedemiyorum. Lütfen değerli fikirlerinizi paylaşın..