Merhaba, eşimle 6 yıllık evliyiz. Aldatmadan dolayı boşanmak istiyorum. Davada ses kayıtlarını ve cep telefonu mesajlarını delil olarak gösterebilir miyim? İspatlanırsa eşim benden nafaka almayı hak eder mi?
Printable View
Merhaba, eşimle 6 yıllık evliyiz. Aldatmadan dolayı boşanmak istiyorum. Davada ses kayıtlarını ve cep telefonu mesajlarını delil olarak gösterebilir miyim? İspatlanırsa eşim benden nafaka almayı hak eder mi?
Merhaba,
Ses kayıtlarını ve cep telefonu mesajlarını delil olarak gösterebilirsiniz.Ancak cep telefonu mesajlarının kesin delil olabilmesi için eşinizin bu mesajları yazdığını kabul etmesi gerekir,başkasının telefonu eline geçirip yazmış olabilme ihtimali de olduğundan kesin delil hükmünde değildir.
Çocuklar küçük olduğundan,velayetleri,diğer unsurların da değerlendirilmesiyle birlikte,anneye verilme ihtimalleri yüksektir.
Nafaka talep edilebilir,hakim durumu değerlendirecektir.
eger telefondan ses kayıtlarını cekmişseniz telefon aramalarının gecmişide ön planda benimde basımda aynı sorun var fakat benim adım geciyor sadece ses kayıtlarım sanal ortamda her sey yapılabiliyor seslere bile benzeliyor taklit ediliyor.yazılı kaynaklar daha ön planda oldugunu bugun tutmus oldugum avukatım söyledi.hayırlısı
Kusurlu tarafın nafaka istemi hakkı var mı? Ve hak eder mi?
Hanımımın kusurlu olduğu tesbit edilirse, yine de yoksulluk nafakası isteyebilir mi?
Teşekkürler.
1. Maddi ve manevi tazminat
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
2. Yoksulluk nafakası
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Sn. Başak şahin ve Av. Esin Kılıç Erdoğan hanımefendilere yanıtlarından ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Syn Maho2 anlattıklarınızdan öyle anlaşılıyor ki sizin öncelikle psikolojik bir yardıma ihtiyacınız var.Sebep ne olursa olsun eşinizin üzerinden kapı kilitlemeniz üstelikte evde 2 çocuğunuz varken anlaşılır gibi değil..Ya başlarına bir kaza gelse ve acilen dışarı çıkmaları gerekse.Bence bu yanlış tutumunuzdan bir an önce vazgeçin.Korkunun ecele faydası yoktur beyefendi olacak olur zaten.Hem madem boşanmaya karar verdiniz ve eşinizin sizi aldattığına dair delil arıyorsunuz onu biraz rahat bırakın ki size daha somut delil versin ...