İlginç bir sorun - referans mektubu hakkında
Merhabalar,
Biliyorsunuzdur, internet üzerende çok bilinen bir insan kaynakları sitesi vardır. Hatta ilk kurulan sitedir. Adını vermem doğru olurmu emin olamadım.
İşte bu sitede hazırladığınız cv' nizin yanında, bir yöneticinizden referans talep etmenizi sağlayan bir sistem var. Belli formattaki bir talep mektubunu ("Sayın yöneticim .......sizden bir referans mektubu talep ediyorum....teşekkür ederim...." gibi bir format) bu site aracılığı ile e-mail olarak yöneticinize iletiyorsunuz...ne hoş diğmi...Ancak, işin garip tarafı, gelen referans mektubunu asla görüntüleyemiyor ve kopya alamıyorsunuz. Bu nasıl olabilir ki? Tarafıma altında imzam bulunan talebime istinaden yazılmış şahsi bir mektup bu sonuçta, nasıl ulaşmamı engelleyebilirlerki. Ayrıca bu mektubu görmeyeceğime dair sözlü ya da yazılı bir taahhütüm ya da imzalamış bir sözleşmem olmamasına rağmen nasıl bana gösterilmezki.
İki kez site yönetimine e-mail atıp ref. mektubundan bir kopya almak zorunda olduğumu ancak ulaşamadığı yazdım. "Sadece iş veren görüntüleyebilir diyorlar". Bu tekelcilik değil mi? Ben sadece onlar üzerinden iş aramak zorundamıyım! Benim tekrar aynı kişiden ref. mektubu isteme şansım yok ki. Çocuk oyuncağımı bu. Bu referans mektubu bana ait özel, ve bunu diğer iş arayışlarım da da kullanmak hukuki hakkım olmalı değil mi? Haksızmıyım acaba emin de olamıyorum. Bu haksızlığa boyun eğmek istemiyorum. Ve bu hakkımı hukuki yollarla nasıl elde edebilirim?
Bu konuda ki yorum ve önerileriniz bana çok yardımcı olacak...şimdiden tşklr..