Kambiyo senedinde ispat gerekirmi.
Sayın Avukat arkadaşlar yardımlar için sağolun bir konu daha var yardım lütfen.
1:Kambiyo senetlerinde Kredi Kuruluşlarının(Banka,Factoring gibi)Menfi Tespit Davası açsam ispat etme zorunluluğu varmıdır,.,buna benzer yargıtay kararı varmı elinizde.
2:Halkbankası aracılı ile esnaf kefalet adına benden para tahsil edilmek istendi dava açtım ve kazandım kazanmadan öncede Halkbankası şu sekilde alacaktan ferakat etti,07.11.2000 esnaf kefalat sözleşmesinden alacagımız yoktur diye,şimdi esnaf kefalet kendi adına icra takibi başlattı,ferakat edilen bir alacaktan bir daha tahsili mümkünmüdür.
3:Ben esnaf kefaletten 15.06.2005 tarihli borcu yoktur belgesi almıştım,1 ay sonrasıda yeni kredi için evraklar doldurdum,kredi red gelince senetler içeride kaldı,şimdide elinde senetlerle takip yapmaya çalışıyor,bende dilekçe yazıp bu senetlerin akibiyeti nedir dedim ,cevap olarak 2000 yılındaki sözleşmeye dayalı denildi,ama üstünde 15.07.2005 tanzim tarihli ve üzerinde nakten yazılmış.yani, bana 15.07.2005 tarihinde para vermiş gibi görüküyor.olay bu bu konuda bana yargutay kararları veya maddeli gerekçeli yardımcı olursanız cok sevinirim saygılar