Öğrenilirse cezam ne olur?
06,2003 yılında calıştığım abimin işyerinde kavga cıktı işyerinde bulunan ruhsatsız silahı sadece techir ederek olayın büyümesini önledim ve silahın bana ait olduğunu mahkemede belirttim. ilkmahkemeye kadarda cezaevinde tutuklukaldım. mahkeme kararında ceza paracezasına onuda erteledi.üniversite mezunuyum sabıka kaydı aldığımda cıkıyor ve işbaşvurularım olumsuz oluyor.sorularım
1.)sabıkalı olmak ile adli sicil kaydı olmak aynımıdır. aynı ise kamu kurumlarının eski hükümlü işci alımlarına başvurabilirmiyim.deyil ise savcılıktan sabıka kaydı yoktur yazısı alabilirmiyim(belediyeye iş başvurusunda isteniyor)adli sicil kaydım oldugu icin.
2.) bazenBelediye işci alımında kendim sabıka kaydı yapım imzalayımdiyorum bunalıma giriyorum eger böyle bişey yapar isem ve öğrenilirse cezası nedir?
Re: Öğrenilirse cezam ne olur?
değerli arkadaşlarım okuyorum yazdıklarınızı gerçekten birbirinden değerli ve bir o kadarda aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz
verilen bilgilerden ötürü bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum......
Re: Öğrenilirse cezam ne olur?
Sayın sefer_ipek,
Sabıka kaydı ile adli sicil kaydı aynı şeydir.Size önereceğim yol adli sicil kaydınızdaki bilgileri sildirmenizdir. Cezanın infazının tamamlanmasından sonra mahkemeye başvurursanız, sicil bilgilerinin silinmesi yönünde bir karar alırsınız. Bu kararı Adli Sicil Genel Müdürlüğüne gönderirseniz silme işlemi yapılacaktır. Cezanızı tam olarak yazmamışsınız, bu nedenle şu anda sildirip sildiremeyeceğinizi söyleyemeyeceğim.