Yaşlılık aylığı bağlanma şartı
73 doğumluyum
ssk girişim 1988 ödenmiş prim gün 5000. 12/12/2005 de %40 rapor aldım ve vergi indiriminden yararlanıyorum. 3,derece
06/08/2003 tarihi itibariyle sigortalılık süresi 12 (hariç) yılın altında bulunan ve sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını belgelendiren sigortalılar, bu tarih itibariyle;
sakatlığı olanların , 9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, üçüncü derecede sakatlığı olanlar 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün, dolduğunda
normal emekli olabileceklerini (malulen değil) ve isterlerse çalışmaya devam edeceklerini duydum. SSK ya ve personel departmanımıza da sormuş olmama rağmen cevap alamadım. umarım sizler cevaplarsınız.
şimdiden teşekkürler
Cevap: Yaşlılık aylığı bağlanma şartı
Sayın site üyeleri
Komşumuzun yaşlılık sigortası almak istemesi ile ilgili sizlerden bilgi almak istiyorum. 66 yaşında ve herhangi bir sosyal yardımı yok. Çocukları var fakat kayıtlı bir yardımda bulunmuyorlar. Yaşlılık yardımı alması mumkun mü varsa ne yapması gerekir. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yaşlılık aylığı bağlanma şartı
sgk yazın.Çıkan linkteki "Yaşlı ve özürlüler" başlığını tıklatın.Aradıklarınız orada.
İyi günler...