Bakıp besleme, görüp gözetme
merhaba ismim mustafa sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim emekliyim biz 5 kardeşiz bundan 10 yıl önce zaten benim tarafımdan bakılan o zaman 80 yaşında olan babama 2 kardeşin önerisiyle anadoluda bir ilçenin devlet hastanesinden alınan şuuru açık raporuyle ve biri kardeş diğeri akrabamızın şehadetiyle(Babam okur yazar olmadığından) tapudan 145 dekar taşınmazın 125 dekarını <ölünceye kadar bakıp besleme görüp gözetme> şartı ile üzerime temlik edildi. o zaman biz bakamayız diyen kardeşlerden feragat yazısı almak aklımdan geçmedi sözlerine inandım.babam 2002 yılı haziran ayında yanımda vefat etti İzmirde ilçe belediye sağlık ocağı raporu mevcut ve mahkemeye sunulu. kardeşlerden ikisi 2005 yılı ağustos ayında biz baktık o hiç ilgilenmedi diye <Muvaza,şekil noksanlığı hile ve ehliyetsizlik sebebiyle tapu iptal> davası açtılar. onlarda avukat tutmadı bende tutmadım. İzmirde olmam nedeniyle ilk duruşma tarihi 13 ekim 2005 ve 28 temmuz 2006 tarihli duruşmalar dışında hiç duruşmayada katılmadım.aldığım habere göre adli tıpa yazı yazılmış ne için bilmiyorum. gönderilmiş. delillerim belediye sağlık ocağı ölüm raporu muris e ait maaş vekaleti ve oturduğum site içinden 9 tanık.
şimdi size sorum şu
1- mahkeme sonuçlandığında davalara katılmadığımdan sonuç bana tebliğ edilirmi kaybedersem temyiz yoluna gidebilmem için. ve temyiz talebinde bulunma sürem ne kadar
2-temlikin yapıldığını bütün kardeşlerin bilmelerine rağmen bilmiyoruz deyip murise 7 yıl hep biz baktık temlikte muvaza var demeleri hakimi ne kadar inandırır çünki bu 7 yıl icarları almamışlar
3- 7 yıl içinde babamla mahkemeye müraacatla temliki iptal ettirme zaman ve şartlarının olduğu göz önünde bulundurulurmu
4-Davacıların tanıkları eşleri ve çocukları birinin ak dediğine diğeri kara demiş ama ben yinede tanıkların mirasın içinde olmaları nedeniyle hepsinin ifadelerini reddettim.
5- bu konularda bilginize ihtiyacım var ve neler yapmam gerektiği hakkında bilgilendirirseniz mutlu olacağım
saygılarımla
mg