-
Boşanma
Başımdan çok ilginç bir olay geçti.. Yaklaşık 3 ay önce sevdigim biri ile Resmi nikah yaptım.Ama düğün daha olmamıştı.Şimsi ise ayrılmayı düşünüyor.Dava açacagını söylüyor karşı ödemeli diye bir kelime kullandı bana. bende karşı çıktım tabiki. Ailem tazminat davası açmak istiyor onlara karşı. Sizce Tazminat davası açsak onlarda bize karşı açarlarmı Ne Yapmalıyım..
-
Boşanma davası açmadan tazminat davası açamazsınız. (Boşanmadan mütevellit talep edeceğiniz tazminat için.)
Eşinizin müstakil dava açma hakkı olduğu gibi, sizin açacağınız davada, karşı dava açma hakkı da bulunmaktadır.
-
Bana 'Karşı ödemeli dava açacağım' Dedi o nasıL oluyor Peki ? aslında bu ikinci dava olacak açılırsa bundan önce bi dava daha açmıştı 17.10.2006 da mahkeme vardı ama gitmedik oda bende aramızdaki sorunları hallettik ama yine olmadı. Eger davayı açarsa ve ben imza atmayıp mahkemeye katılmazsam bir sorun yaşarmıyım ?
Teşekkür Ederim..
-
Hukukumuzda "Karşı ödemeli dava" diye bir kavram söz konusu değildir. Başka bir şey ifade etmek istemiş olabilir.
Dava dilekçesi ve duruşma günü size usulüne uygun bir şekilde tebliğ edildiği halde duruşmalara katılmaz iseniz dava yokluğunuzda görülür ve sonuçlandırılır.
-
Teşekkür Ederim Size..Peki şöyle birşey daha var. Biz daha düğün yapmamıştık. Bana 2007 yılında zaten kendiliğinden boşanıyoruz dedi ben öyle bir kanun hatırlamıyorum ama yinede sormak istiyorum öyle bir kanun varmı ? Bizim işler çok karışık :(
Dava açmak için ne yapmak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Dilekçe nasıL yazılıyor bana bilgi verirmisiniz...?
-
Resmi nikah yapmış olmanız, evliliğin gerçekleşmesi ve geçerliliği için yeterlidir. Düğün yapılmamış olması evliliğin geçerliliğini etkilemeyeceği gibi, evliliği kendiliğinden geçersiz kılması gibi bir durum da söz konusu olamaz, yani öyle bir kaide, kural yoktur.
Dava açmak ve dava dilekçesi hazırlamak için bir meslektaşımızdan profesyonel yardım alınız. Sitemizde temel hukuk bilgisi verilmekte olup, şahsa özel çözümler üretilmemektedir.
Saygılarımla.