-
Boşanma hakkında
ben 32 eşim 30 yaşında. 7 yıllık bir evliliğimiz var. eşimle benim hiç bir problemim olmamasına rağmen kendisi geçinemedğimizi belirterek babasının evine gitmiş. ve ailesi sağduyulu olmaz ise büyük bir ihtimallede dava açacaktır. kendisinin psikolojik sorunlarının olduğunu tahmin ediyorum. çünkü 3 gün önce olan çok çok basit bir tartışma o 3 gün içinde her şey normal (gezmeler eğlenmeler) sonra birden ben babamlara gidiyorum. beni almaya gelme. bitti. tarzı konuşmalar. ortada 5 yaşında bir erkek çocuk var. kendisi devlet memuru. ben serbest meslekle uğraşıyorum. ve boşanmak istemiyorum. Ailemin maddi durumu çok iyi.
onun ailesinin ancak kendine yetecek kadar küçük bir evi var.
1- çocuk bana ve benim aileme çok bağlı. benim ve babamın evinde kendine ait odası bilgisayarı rahat edeceği her şey mevcut. ve bakımını şimdi annem yapıyor.
2- benim 2005 model arabam ve evim var fakat 2 side babamın üstüne.
ben sigortalı işcisi gözüküyorum.
3- benim içkim kumarım aldatmam gibi birşeyde yok.
davayı açarsa ne yol izleyim. çünkü bitmesini istemiyorum. eğer herşey olacaksa çocuk kimde kalır. teşekkür ederim.
-
Sayın erkankaya1;
eşinizi sizi ve çocugunuzu sebepsiz terk etti ise eşiniz kusurludur. Ve kusurlu tarafça açılan davanın rededilme ihtimali cok yüksektir.
Çocugun yaşının küçük olması nedeniyle anne bakımına muhtaçtır. Ancak velayet konusunda tarfalraın iradeleri değil küçüğün çıkarları dikkate alınır davanızın seyrine göre buna hakim karar varecektir.
Babanız adına tescilli mallar paylaşım konusu dışında kalacaktır. Ancak bunları sizin gelirinizle elde edildiğini eşiniz ispatlarsa ozellikle 2002 tarihinden sonrakı edinimleriniz paylaşıma konu olur.
Evliliğinizi devamı konusunda klasik yontemlere başvurun. Kendiniz irtibata geçebilir, aile buyukleri ve hatırlı kişilerden yardım alabilrisniz.
Ancak yine başarısız olursanız evliliğinizde sorun olmadığını tanıklar ve her tür delil ile mahkemeye sununuz ve hakimi ikna ediniz.
-
cevabınız için teşekkür ederim. ama aklıma takılan bir kaç şey var.
1- sebepsiz terk olayını bir şekilde çözer ve sebepli hale getirebilir.
2- çocuk anne bakımına muhtaç bu doğrudur. ama çalıştığı için zaten gündüz kreşte oluyor çocuk, akşamda çocukla ilgilendiği en fazla 1-2 saattir. ben daha çok vakit ayırıyorum.
3-küçüğün çıkarlarında hakim neleri dikkate alır. yani benim üstüme olanmı ailemin üstüne olan malvarlığınımı. eğer benimkini alırsa ben dava açıldıktan sonra tüm malvarlığını üzerime alırsam artısı - eksisi ne olur?
4- evliliğimde aşılamayacak sorunlar olduğuna inanmıyorum fakat oda tam tersine inanıyor. tanıklarla bunu ispat ederim.
ama istemeyen biri ile ne kadar daha devam eder ki? ama ben çocuk için herşeyi yaparım.
tşk. ederim.
-
Sayın erkankaya;
Oncelikel velayete ilişkin soruklarınzı için lütfen eski forularımızı okuyunuz.
Eğer ki eşiniz terk gerekçesini haklı bir hale sokabilcek durumdaysa derhal avukat yardımı alınız.
Evliliğinzdekı sorunların aşılabilcekboyutta olduğuna eşinizi ikna etmelisniz.
-
Duygu hanım teşekkür ederim.
-
Duygu hanım teşekkür ederim.