Eski ev sahibim hala sorun yaratıyor
merhaba, danışabileceğim bir avukat olduğunu umut ederek bir kaç şey sormak istiyorum. yardımınz için şimdiden tşk ederim
nisan 2006 da zemin katta bulunan bir ev tuttum. 1 yıl süreli bir kontrat yaptık. kontrata ev sahibi bir madde ekledi. 1 yıl dolmadan evden çıkarsam depozito iade edilmeyecek diye. evin herhangi bir problemi olmadığını bana söylediği için kabul ettim kefilim olan arkadaşım ile birlikte imzalarımızı attık. haziran ayında bodrum katta olan evimi kanalizasyon suları ve pisliği bastı. tuvalet ve banyo birarada olduğundan 25 gün süren tadilat boyunca en gerekli ihtiyaçlarımı dahi gideremedim. sağlıksız koşullarda yaşadım. ev sahibim tamir ettirdi. ama bu arada eğer istersem evden çıkabileceğimi depozitomu da geri vereceğini söyledi. ev buldum. çıkmak istedim. ama bu kez sen çık, sonra konuşuruz dedi. oyaladı. 25 gün sonra evin sorununu çözdü. ve çıkarsan da vermeyeceğim dedi. bu arada, depozitoyu taksitlendirmiştik ve çıkabileceğimi söylediği zamanlar kira ve depozito tarihine denk gelmesine rağmen, ve çıkacak olmama rağmen "sen ver çıkarken hesaplaşalım dedi iyiniyetten verdim. ama çıkmama müsaade etmedi. bütün lağım suyu ve pisliği evin zeminine indi ve duvarlarda rutubet olarak çıktı. sorun çözüldüyse bile kısmen çözüldü ve ben bu durumda çıkma talebimi her dile getirdiğimde beni kontrattaki madde ile tehdit etti. ağustos ayında aynı problem tekrar balşadı. bu kez daha kötü hem de. ev sahibime ilettim hemen. ama gelmedi. vidanjörü de kendim getirttim vs. 20 gün boyunca ne aradı ne sordu. kendisini her aradığımda da istiyosan çıkarsın dedi. depozitomu vereceğinden şüpheliydim elbette. bu süre içinde gelip tamir etmesini istedim ama ne tamire yanaştı ne de benim yaptırıp kiradan düşmeme razı olmadı. sağlıksız koşullarda yaşamaya çalıştım. evden çıkmayı düşündüğümü kendisine iletiyor ama görüşemiyordum. karşılıklı yapılan kontratta bendekinde adresi yoktu. istedim fakat vermedi de. ancak telefonda sözlü olarak iletebildim. çıkacağım gün yine aradım ve söyldeim. istersen çık, bana ne, dedi. kiracı olarak sorumluluğumu yerine getirmeye çalıştığımı ama kendisinin evi oturulabilir tutmak zorunda olduğunu hatırlattım. bu konuşmayı durumumu bilen binaya yayılan kokudan da şikayetçi olan komşumun yanında yaptım. kısaca uzlaşmaya yanaşmadı ve beni bu şekilde davranmaya mecbur etti. evi boşalttım anahtarı komşuya teslim ettim ve kendisini aradım ama telefonlarımı sanırım bilerek açmadı. müteakiben, karakola çağırıldım. gerekçe: geçmiş kiralarımı ödememşim ve evi berbat etmişim evden de taşınabilir eşya götürmüşüm. kendisine kira ve depozitoları aldığına dair imzaları bulunan bendeki kontrat ile karakolda ifade verdim. geçen hafta ise icra teblği geldi işyerime. bu kez de geleceğe yönelik kiraları talep ediyordu. yaklaşık 3bin ytl. evini kiraya vermedi ki merkezi bir yerde. ben de icraya haklı olduğumu düşündüğüm grekçelerle itiraz ettim. bu gün de kefilim olan arkadaşıma bir tebligat geldi, icra için. o da itiraz edecek. bu arada kendindeki kontratta ev eşyaları arasında televizyon olmadığı halde kendindeki kontrata tv ekleyerek beni karakola şikayet ettiğini farkettim ve hakkında evrakta sahtecilikten suç duyurunda bulundum. sizden öğrenmek istediğim, evin durumu ile ilgili şahit gösterdiğimde yani beni bu şekilde çıkmaya mecbur bıraktığını şahitle gösterdiğimde bu konu lehime çözülür mü?
teşekkür ederim...