MRB EŞİM EVLİLİK NEDENİŞLE İŞTEN AYRILCAK SİGORTALI OLDUGU İÇİN BİLDİGİM KADARIYLA İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİCEK BUNUN HAKKINDA TAM OLARAK NE YAPMALIYIZ
Printable View
MRB EŞİM EVLİLİK NEDENİŞLE İŞTEN AYRILCAK SİGORTALI OLDUGU İÇİN BİLDİGİM KADARIYLA İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİCEK BUNUN HAKKINDA TAM OLARAK NE YAPMALIYIZ
Hangi hallerde işsizlik ödeneği ödeneceği 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 51. maddesinde belirtilmiştir. Evlilik nedeniyle işten ayrılmalar bu kapsamda yer almadığından, eşiniz işsizlik ödeneğinden yararlanamaz.
Selamlar,
Hangi hallerde işsizlik ödeneği ödeneceği 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 51. maddesinde belirtilmiştir. Evlilik nedeniyle işten ayrılmalar bu kapsamda yer almadığından, eşiniz işsizlik ödeneğinden yararlanamaz.
Selamlar,
merhabalar böyle bir sitede emegi gecen herkeze öncelikle teşekkür ediyorum.Benim sorum su olacak 01.01.2008 itibariyle işe basladım fakat ssk 07.02.2008 yapıldı şuan nişanlıyım 08.2008 tarihi itibariyle evlilik nedeniyle işten ayrılmam gerekiyor arkadaslarım evlilik tazminatı alabilecegımı söylüyorlar sizce bu ne kadar dogrudur.Şimdiden teşekkür ederim
Kıdem tazminatına hak kazanmak için bir yılı doldurmuş olmanız gerekir.