SSK'ya şikayet etmemem konusunda tehdit edildim
merhaba
26 ay sigortasız olarak çalıştığım iş yerinden hakketiğim kıdem ve ihbar tazminatına yakın bir bedel alarak ayrıldım.işten ayrılırken yöneticiler "altında 5 kişinin imzası bulunan bir tutanak var.iş yerinde disiplinsiz davrandığın ve huzuru bozduğun için,istesek seni bes kurus vermeden kovarız ama iyi niyetli oldugumuz icin sana paranı vericez dediler.ben de parayı aldım.imzalayanların isimlerini de verdikleri için,sonradan bu kişilere sordum,kimsenin tutanaktan,imzadan falan haberi yok.sigortasız çalıştırdıkları için şikayet etmemden korktukları için bu şekilde davranmışlar sanırım.tutanakla ilgili yalanlarını yüzlerine vurunca "istersek yazarız" dediler.bana ayrıca "işe girince senin de ssk ya bildirim yapman gerekirdi.eğer şikayet edersen sen de ceza alırsın.", "sen çalıştığın süre boyunca üniversite öğrencisiydin,istersek seni stajyer olarak gösteririz." falan diyerek gözümü korkutmaya çalıştılar.
1-şikayet edersem beni gerçekten stajyer gösterebilirler mi? (26 ay staj yapılır mı? )
2- ben de ssk ya bildirim yapmadığım için ceza alır mıyım?
3-Tamamen yalan olan tutanağı sonradan hazırlayıp,verdikleri tazminatları geri alabilirler mi?
4- Altında benim imzamın ve savunmamın olmadığı tutanak geçerli olur mu?
teşekkürler
not:bazı arkadaşları sorularımla sıktım galiba,ama bu meseleyi çözünce sadece okuyucu olarak ziyaret edeceğim forumu. söz :)