yabancı ortak ile ltd şirketi kurduk.Kuruluş aşamasında genel vekalet verdi. şirket kurma işlemleri için 2005 yılında şirketi kurdum işlemleri şahsım adıma asaleten ortak adına vekaleten yaptım.Kuruluşda sermaye 5.000 ytl idi oran ise %1 bana %99 ona idi yetkide borçlandırma alacaklandırma eşitdi.Sözlü anlaşmada ise karlar %50 olarak anlaştık.Şirkete dönem içinde işletme olarak bir bar ve restaurant işletmeciği devir aldım demirbaşları bedelini ödedim.ayrıcada yurt dışında gayrimenkul satışı içinde daireler aldım.Faturaları ve ödeme makbuzlarını aldım.dönemi kar ederek kapadım.mayıs ayında bilanço tasdik edildi ve ocak sonu ilede noterde defter kapanışını yaptım.Bu sırada dönem içinde yatırıma girdiğimden şirketin sermayesinde sorun olacağı düşüncesi ile sermaye artışı yaptım %51 %49 olmak üzere kendi adıma olan kısmı banka kayıtlarınca 250 milyarlık kısmı ödedim.Ortak ise para transferini satışlar yapıldığında öderimdedi.2006 yılında ortak adına bır şok borc ıcra takıbı gelıstı ve görüşme sonucunda ortak adına finans sağlayıp icra dairesine borcu ödedim.Ortak ile para konusunda itilafa düştük. ona sermayenın örtülü sermayeden cıkması ıcın borcu ödemelisin, vede borcunu ödemesinde sorunlar oluşmaya başladı.Ve haberim olmadanda anı bır işlem'' ile yurt dışında idim karar defterine imza atmam imkansız imza sahte'' diyerek kayyum atama kararı ıle şirketin yönetimini kayyuma bırakarak eskı halıne veya ortaklıkdan çıkarma ıstemınde bulundu mahkemece.savcılığada şikayetde bulundu.bende ifademde yapılan işlemlerin adıma asaleten ortak adına vekaleten noter de yaptım ayrıca karar defterinede önce hazırlanmış kendi imzalı belgeleri kullandık.Komik ama kendi şahsi vekaletini iptal etmedi hala ve itirazı ise türkçe anlamyıyorum dese daha doğru olurdu ne ise ama şu an sıkıntıda olan benim koyduğum ve ödediğim sermayeden dolayı.Ayrıca kredi ilede bir araç aldım yanı şirketi gayri faal durumdan aktif hale getirdiğim kendisi hiç bir tasarrufda bulunmadan karar defteri olmadan imzalama haksız sermaye ıle kazanc sağlama ile olayı cıkmaza soktu surec ona degıl bana dokunmaya basladı maddı olarak dengeler bozuldu
sorum..
1-bedellerini ödediğim demirbaşları istiyebilirmiyim
2-koyduğum sermayeyi geri alabilirmiyim
3-onun adına icraya ödediğim borcunu nasıl tahsil ederim
4-yetkiyi geri alabilmem için ne yapmalıyım
5-önemli olan şirket sermayeysi ise noterden kendi velaşetine istinaden satış yapabilirm ama kendi maddi tasarrufumla aldığım değerleri komık bir rakam ile sırf oran la sahiplenme hukukun kuralları ıcınde çıkar oyununa gırdı değişik hızlı alternatifler varmı hukuksal olarak yapmam gereken nedir
teşekkurler