-
İcra takibi - ödeme
Selamlar.
Tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim.
Şunu sormak istiyorum. Evime "Şu şu tarihe kadar SSK'ya borcunuz olan x lirayı bir hafta içinde ödemeniz/teminat bırakmanız gerekiyor. Aksi taktirde y tarihinden itibaren icra masraflarıyla beraber tahsil edilecektir" diye bir yazı geldi.
SSK ile anlaşıp borcumu taksit taksit ödemek istiyorum. Bu durumda
1) SSK'ya gidip ne demem gerekiyor? Dilekçe vermeyi düşünüyorum ama 1 hafta zaman vermişler. Bunun 4 günü geçti bile. SSK'ya icra takibini durdutmak için bir miktar teminat versem veya borcun birazını ödesem durdururlar mı?
2) İcra dairesine gidip "ben bu borcu taksit taksit ödeyeceğim" demek istiyorum ama onlara da mı dilekçe vermeliyim? Yoksa teminatı icra dairesine mi vermeliyim?
3) Yani böyle bir durumda sırasıyla hangi mercilere başvurmam gerekir?
Teşekkürler.
-
İhtar size SSK'dan gönderildi ise henüz bir icra takibi başlatılmamış demektir. En iyi çözüm SSK'ya gidip bir anlaşma imzalamanızdır. İcra takibine başlarlar ise borcunuzun mikatı yükselecektir.
İcra Müdürlükleri taksit talebinizi kabul edemezler. Borcu parça parça ödeyebilirsiniz ama bu faiz işletilmesini durdurmaz.
Bu nedenle, bir an önce SSK'ya başvurunuz.
-
Yazı SSK'dan değil, Kadiköy icra dairesinden geldi.
Bu durumda icra dairesine mi önce başvurmak gerekiyor?
"metinde SSK'ya olan borcunuz" yazıyordu.
-
Demek ki hakkınızda icra takibi başltılmış. Ödemeyi icra dosyasına yapmanız gerekiyor. Bu arada ödeme emrinde SSK avukatının iletişim bilgileri yer alır. Kendisi ile irtibata geçmenizi öneririm.
-
İİK'na baktığımda, eğer ilamsız ödeme emri'ne 7 gün içinde itiraz etmezseniz borcu kabul etmiş sayılırsınız diyor.
1) Ben tebligatı 5 gün geç olarak muhtardan aldım. Bu durumda tebliğ edilme tarihi, adrese kağıdın geldiği tarih midir, yoksa muhtardan teslim aldığım tarih mi?
2) Ben ne borcuma ne de imzama itiraz etmiyorum. Borcum var ama taksit taksit ödemek istiyorum. Bu durumda icra dairesine ne tip bir dilekçe yazmam lazım. Çünkü kanunda, "itiraz" ile ilgili bölümlere rastladım sadece.
-
1- Muhtara verilme tarihi tebliğ tarihi addolunur.
2- Taksit talebinizin kabulü henüz borca kafi miktarda malınız haczedilmediği için alacaklı/vekilinin kabulüne bağlıdır.
Bu sebeplerle; en kısa zamanda alacaklı vekili ile görüşerek taksitlendirme talebinizi iletmenizi, ayrıca evrakın muhtara geldiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde de mal beyanında bulunmanızı öneririm.