ben bir dava kaybettim.Temyize başvurdum aynı zamanda beni dava eden şahıslarda temyize başvurdu ve hacize de devam ediyorlar şu an haciz işlemleri başladı
TEMYİZE GİDEN BİR DAVADA HACİZ İŞLEMLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ NE DERECE DOĞRU ?
TEŞEKKÜR EDERİM
Printable View
ben bir dava kaybettim.Temyize başvurdum aynı zamanda beni dava eden şahıslarda temyize başvurdu ve hacize de devam ediyorlar şu an haciz işlemleri başladı
TEMYİZE GİDEN BİR DAVADA HACİZ İŞLEMLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ NE DERECE DOĞRU ?
TEŞEKKÜR EDERİM
Borcu karşılayacak miktarda teminat göstererk icranın temyiz sonuna kadar ertelenmesini talep edebilirsiniz
teşekkür ederim
meraba avukat bey yaklaşık 10 ay önce bir mahkemem vardı sonucunu temyize gönderdim ne zaman sonuç belli olur ve ben bunu nasıl öğrenebilirim
Sayın Zafer,
Size ben yardımcı olayım...
Öncelikle davanızın ne tür bir dava olduğu hususunu belirtmemişsiniz.Temyiz süreci dava türüne ve yargıtay ilgili dairesinin dosya yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 1 sene gibi ortalama bir süreç diyebiliriz.
Mahkeme kararındaki esas ve karar no,tarihi ve mahkemesini belirterek temyiz aşaması ile ilgili aşağıdaki linkten sorgulama yapabilirsiniz(DOSYA SORGULAMA bölümünden)..Kolay gelsin...
http://www.yargitay.gov.tr/
AVUKAT
Ayşegül ERGAN
Cevabınız için teşekkürler avukat hanım.Bir sorum daha olacak: temyizin sonucu bana nasıl ulaşacak.Sonuç belirttiğim adresimemi gelecek.Teşekkürler
--------------------------------------------------------------------------------
Avukat bey sorumu yanıtlarsanız sevinirim
akrabamdan *20.000 ytl senet karşılığında borç almıştım 14 ay sonra hepsini ödeyecektim bu zaman zarfında da eşimden mahkeme kararı ile ayrıldık eşime ve çocuklarıma 700 ytl nafaka kesiliyor banada 500 ytl kalıyor akrabam borcumu ödeyemeyeceğimi (15ay sonra) anlayınca icraya vermiş birde kredi kartımı bu ay ödeyemedim ondanda takip başlayacaktır
sorum şu ;senetin icra kesintisi ile kredi kartı icra kesintisi aynı anda iki yere birden kesilirmi?teşekkürler.
Evet,dosyanız yargıtaydan döndükten sonra, sonuç vermiş olduğunuz tebligat adresinize tebliğ edilecektir.Rica ederim..kolay gelsin
Merhaba 15 ay önce sulh ceza mahkemesinde para cezası aldım.Davalıda mahkemede davasından vazgeçtiğini söyledi.Temyize başvurdum. 15 aydır bir haber yok. Davacıda vaz geçtiğini söylediği için para cezasında indirim olur mu? Teşekkürler
Merhaba 15 ay önce sulh ceza mahkemesinde para cezası aldım.Davalıda mahkemede davasından vazgeçtiğini söyledi.Temyize başvurdum. 15 aydır bir haber yok. Davacıda vaz geçtiğini söylediği için para cezasında indirim olur mu? Teşekkürler