Kontrat süresi dolmadan çıktı
Yaklaşık 7 ay önce yeni aldığım evimi kiraya verdim.Çevremdekilerden aldığım bilgiler doğrultusunda kendimi sağlama almak amacıyla kiracımla kira kontratının yanı sıra kiralara karşılık sıralı senet aldım.Senetlere sadece borçlunun adı,ödeme tarihi ve borç miktarını,Kontrata ise birşey yazmadan sadece imzaladık.7 aydır kiralarımı düzenli aracı vasıtasıyla gönderen kiracım senetlerinin hiç birini benden almadı.
İki gün öncede bana hiç haber vermeden evimi boşaltığını
öğrendim.Kendisini aradığımda daha uygun bir ev bulduğu için çıktığını söyleyince kendisine kontratı ve senetleri hatırlatıp kontrat bitimine kadar olan kiralarımı,yakıt parasını ve aidatı ödememesi durumunda kendisini icraya vereceğimi söyledim.Bu arada evin anahtarınıda teslim etmedi.
Bu konuda ne yapmam gerektiği ve hangi yolu takip etmem gerektiği hususunda bana aydınlatıcı bilgiler vererseniz sevinirim.Şimdiden açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Kontrat süresi dolmadan çıktı
Alıntı:
Av.Esin Kılıç rumuzlu üyeden alıntı
Kiracınız anahtarı teslim etmediği sürece kira bedellerinden sorumlu olmaya devam eder. Anahtarı teslim etmesi halinde ise sizin evi yeniden kiralayacağınız tarihe kadarki kira bedellerinden sorumlu olur.
Yeniden düzenlenmeyen kontratlar aynı şekilde kabul edilmiş sayılacağı için; ev sahibi birkaç sene sesini çıkarmayıp, sonra bu adam birkaç yıldır kiramı ödemiyor diye hukuki süreci başlatması mümkün müdür yani? :)