-
Mal paylaşımı
2002'den sonra yapılmış bir evlilik var.Bu evlilikten once kendi basıma aldigim bir arabam var.Evlenmeden once bir ev aldık.Ama evin parasının cogunu ben verdigim için evi kendi uzerime yaptim.Ev için 70 milyar kredi çektik.Krediyi ben çektim.Fakat ödemelerini ortak olarak maaşlarımızdan yaptık.Şimdi bu durumda boşanma olması durumunda
1)Arabamdan hak talep edebilir mi?
2)Evin 70 milyar kredisini beraber ödedigimizden dolayı bir hak talep edebilir mi? Ama ev evlenmeden once benim uzerime yapılmıştı.
3)Onun haberi olmayan bir hesabım vardi evlenmeden once.O hesaba hiç para yatırmadim fakat kendi harcamalarım için para çektim.Bu hesap bir şekilde ortaya çıkar mi ve hak talep edebilir mi ? Sonuçta evlenmeden once yaptıgım birikimlerim var orada sadece.
4)Bu evi evliligimiz sirasinda satar yeni ev alırsak o zaman ev ortak paylaşıma mi girer ?
Teşekkurler
-
Acil yardımlarınızı bekliyorum ben bir bayanım bu arada onu belirtmemişim ..Şu anda eşim boşanmak istiyor benden.Bense kabul etmek istemiyorum kabul edersem yukarıdaki sorularım ne olacak bilmiyorum acil cevaplarınızı bekliyorum
-
1. Araba kişisel malınızdır, hak talep edemez. (Katkısı varsa ispat etmesi halinde katılım payı alabilir.)
2. Ev de kişisel malınızdır, yukarıdaki cevap ev için de eçerlidir. (Burada ispat gücü daha yüksektir.)
3. Evlenmeden önce yapmış olduğunuz birikim de kişisel malınızdır, hak iddia edemez.
4. Evet yeni alacağınız ev ortak paylaşıma girer ama her iki taraf da aksini iddia edebilir.
Not: Cevaplar "Edinilmiş mallara katılma rejimi" ne tabi olduğunuz varsayımından hareketle verilmiştir.
-
Çok teşekkur ederim kredi taksitlerini beraber odemiş dahi olsak gene hal talep edemiyor degil mi?
Evlenirken hiçbir anlaşma yapmadık.