polise hakaret ve tehdit 'in cezası varmıdır? kurtulma şansı varmıdır? yani suçlu değilsen? bilgi için teşekkürler
Printable View
polise hakaret ve tehdit 'in cezası varmıdır? kurtulma şansı varmıdır? yani suçlu değilsen? bilgi için teşekkürler
MADDE 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı, .... İşlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
..... Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri; ...... oranında artırılır.
Sayın Av. Esin Kılıç
ilginizden dolayı teşekür ederim. Fakat ben bu konulara çok uzak olan bir kişiyim, ben bir babayim 13 aylık bebeğim var ve mutlu bir hayatım var eksiyle artısıyla. Hayatım boyunca hukuk ile bir işim olmadı. şu an hayatım karardı yapmadığım bir şey için mahkemem var ve artık dayanamıyorum, bu hayatta kimse dürüst değilmi? beni çocuğumdan ve eşimden koparacaklar,bir hiç uğruna. beni bir tanısalar anlarlar. ben ne yapayim esin abla?*
İyi geceler Esin Hanım;
Madde 125 ile ilgili olarak, bu suş suçlayarak hakkında kamu davası açtım kişinin soruşturma dosyasında ( bu dosyayı göremeyeceğim elde edemeyeceğim düşüncesi ile) yeminli ifadesinde hakaret, küçük düşürücü kötü intiba brakıcı ve yalan beyanları ile ilgili dava açabilirmiyim.Ancak bunlardan buy kişi tck nın 128 maddesine göre ceza almazmı.Yani iftira atacak, yalan bilgiler verecek, küçük düşürücü sözleri hemde yeminli ifadesinde söyleyecek ve cmk nın 172. maddesine göre yargılanamayacak böyle birşey olabilirmi, bu konuda ne yapabilirim.
saygılarımla
dava sonucunuz ne oldu devam edıyormu....