-
Haciz zamanı
merhaba benim benim bi arkadaşımın kredi kart borcu yüzünden evine icra geldi ama bu icra cumartesi günü geldi bu normalmi acaba benim de kart borcum var hafta içi evde olmaya çalışıyorum ama hafta sonu genelde evde kimse olmuyor haftasonu icra gelmesi halinde ne olur yani çilingirle kapıyı acıp işlem mi yapılır yoksa bana haber mi verilir cevaplarınız için tşk ederim
-
hafta içi sizi bulamıyorlarsa hafta sonu da haciz yapılabilir. evde kimse olmaz ise gün farketmeksizin çilingir marifeti ile evden eşyalarınız haczedilir ve muhafaza altına alınır
-
hafta içi evdeyim ama kafama takılan şey hafta sonu resmi tatil deyilmi yani haciz memuru hafta sonu çalışıyormu yani icra dairesi normal resmi daireler gibi çalışmıyormu
-
İcra İflas Kanunu md:51
Güneşin batmasından bir saat sonra ile güneşin doğmasından bir saat önceye kadarki devrede (Gece vakti) ve tatil günlerinde takip muameleleri yapılamaz. Ancak, gece iş görülen yerlerde gece vakti hasılat haczi mümkündür. Tatil günlerinde haciz ve tebligat yapılabileceği gibi muhafaza tedbirleri de alınabilir. Borçlunun mal kaçırdığı anlaşılırsa gece vakti dahi haciz yapılması caizdir. Bir borçlu hakkında kanunda gösterilen sebeplerden dolayı icra talik edilmiş veya konkordato için mühlet verilmiş ise, o borçluya karşı takip muamelesi yapılamaz.
Yani kanun haftasonları hacze imkan veriyor.Ayrıca hacze gelineceği hakkında borçluya önceden bir tebligatta zorunlu değil.
-
(Tatil günlerinde haciz ve tebligat yapılabileceği gibi muhafaza tedbirleri de alınabilir.) acaba bu ifade gece iş görülen yerler içinmi veya mal kaçırma durumu ile mi ilgili yoksa genel ifademi yani?ayrıca cevaplarınız için tşk
-
Tatil günlerinde haciz yapılabilmesi için kullanılan genel bir ifade bunun mümkün olduğuna dair.Özel olan durum ise gece vakti hacze ilişkin bu da ancak mal kaçırma halinde veya gece iş gören yerlere uygulanabiliyor.
Yani özetle sizede haftasonu gündüz olmak kaydıyla bir haciz uygulanması olanak dahilinde.
-
Cumartesi resmi dairelerin kapalı olması ile tail günlerini karıştırmayın. Cumartesi tatil günü değildir. Bu nedenle Cumartesi haciz yapılması olağan bir durum. Ancak pazar günühaciz yapılamaz zira pazar, resmi tatil güüdür. Keza bayram günleri de tatil günüdür.
-
cevaplarınız için çok tşk ederim