Kardeş ve ana-baba mirası
selam.böyle bir paylaşım platformu oluşturdukları için forum yöneticilerine tşk.ediyorum.
bu konuyu forumda bulamadım yada gözümden kaçtı.[B)]
çocukları ve eşi olan bir kocanın ölmesi durumunda mirastan, kocanın annesi,babası ve kardeşlerine herhangi bir pay düşermi?
tşk.
Re: Kardeş ve ana-baba mirası
Merhaba sevgili üyeler,ben ilk defa bu foruma katiliyorum acaba dogrumu yapiyorum bilmem ama baska türlü yeni bir konuya girme firsati bulamadim bastan özür dilerim.
Ben yurtdisinda yasiyorum,biz iki kardesiz.Annem 2001 de vefaat etti,babam annem öldükten sonra annemin bütün altinlarini Türkiye'deki banka hesabinda olan paralarini alip kendi hesabina yatirdi.
Mecidiyeköydeki daireyide vekalet verip amcama yok pahasina sattirdi.22.000 $
yani hediye etti diyebilirim.
Bunlarin hepsi kardesimle benim Bilgimizin disinda oldu.Annemi kaybetmenin acisindan babamin yanlis bir is yapacagi veya daha dogrusu haksizlik yapabilecegi aklimiza gelmezdi.
Simdi yillar sonra aklim basima geldi bazi gercekleri gördüm,bizimde hakkimiz oldugunu tesadüfen ögrendim.fakat herkezin merak ettigi konu babam evi biz vekalet vermeden nasil sattigini,altinlarin ne Belgesi var ne Parasi nerde bilen yok.Simdi babam Istanbulda yasiyor,eger bir daha evlenirse bizim hakkimiz ne olur daha dogrusu su anda ne yapabilirim.Bankadaki parasi bu kaynaklardan olustugu icin.o parayi nasil alabiliriz.
Ama beni daha cok üzen ve ilgilendiren Konu o satilan ev kanunsuzca satildigini inandigim icin, geri talep etme hakkim olabilirmi,bu konuda bir aydinlatabilseniz beni cok memnun olurum.