-
SMS ile hakaret
herkese iyi gunler, basimdan gecen ve surmekte olan bi olayi anlatma ve bilgi alma geregi hissettmis bulunmaktayim.
Kiz arkadasim ile kisa sureli iliskimiz oldu, ve bi sekilde bitti. ve bir kac gun sonra kendi adina kayitli olan ve benim kullandigim telefon hattini iptal ettigini ogrendim.
Ve kendisine 2 tane sms yolladim, sms de sen ne kadar serefsizmissin, ve cirkefmissin, ki boyle birsey yapmissin. ve dedimki bilgilerin elimde, daha bisey yapmadim, ama yapicam. ama bu bilgiler onun is yeri ile yaptigi cesitli yolsuzluk bilgileridir.
bunun uzerine 3 hafta sonra, tc, cumhuriyet savciligindan cagarildim, ve ifade verdim. ifademde msj larin dogru oldugunu, fakat suclamayi kabul etmedigimi, ve sinir aninda yazilmis kizdirmak amacli bi sms oldugunu soyledim.
aradan 3 hafta gecti ve elime tebligat gecti, uzerinde kamu davasi yaziyor, hakaret ve tehdit, den suclu bulunmusum. subat 2 sine dava acilmis, ve 1, yada 2 yil hapis cezasi isteniyor.
gorunce cok sasirdim, fakat ben yurt disinda yasiyorum, ve 2 hafta sonra
yurt disina gidecegim.
sorum sudur: Ben avukata vekalet verebilirmiyim?
2: sizce bu bir sucmudur?
3: Nasil sonuclanabilecek bir olaydir ? degerli cevaplarinizi bekliyorum
saygilarimla. i.U
-
Re: Sms ile hakaret
mahkemelerini takip edersen yakalama emri çıkmaz.bu olay yüz kızartıcı bir suç olmadığını düşünüyorum.beraat alma ihtimalin çok kuvvetli..Avukata vekalet verebilirsiniz.Şantaj varsa işin boyutu değişir.
-
Bir meslektaşımıza vekalet vermeniz sizin lehinize olacaktır.
Yazdığınız kadarıyla hakaret eylemi gerçekleşmiştir.
Ceza almanız muhtemeldir.
-
Hukuki bir sorunda Avukata vekalet vermek zaten doğrusudur. Avukatlar bu işler için vardır...
Kendi adına olan telefonu kapatması normal bir olayken buna tepki göstererek kullanmış olduğunuz ifadelerin hakaret olduğu yolunda ki görüşe katılmaktayım. Ancak sizin ben suçlu görülmüşüm demenize katılmam mümkün değil... Yargılama olmadan suçlu bulunma olasılığınız sıfırdır. HİÇ KİMSE SUÇU MAHKEME KARARIYLA İSPAT EDİLMEDİKÇE SUÇLU KABUL EDİLEMEZ. Cumhuriyet Savcısı bu davranışınızın suç olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini düşünerek hakkınızda kamu davası açmış olay budur....
Hakaret bence olmuştur ancak tehtid boyutu ise ortadadır. Bundan dolayı bir avukata acilen danışmanızda yarar vardır...