İşveren değişikliği hakkında
Şu anda çalışmakta olduğum firma yakın bir zamanda bir başka firmanın bünyesine -ismi de iptal edilmek suretiyle- dahil olacaktır. Sormak istediğim 1. konu; yeni işverenle işçi arasında tekrar bir sözleşme yapılmak zorunluluğu var mıdır? Yapılmam zorunluğu olsun ya da olmasın yeni firmada çalışmaya başlamadan tüm özlük haklarımız tarafımıza ödenmek zorunda mıdır? 2. konu; yeni işverenin teklif edeceği görev pozsiyonunu kabul etmeme durumunda yeni işverenin ne tür yaptırımları olabilir -örneğin, tazminatsız iş akdi feshi gibi- ya da işçi kanuni haklarımını tamamını talep etmek sureti ile işten ayrılmayı isteyebilir mi? Teşekkürler...
Re: İşveren değişikliği Hk.
merhabalar.kısaca sorum şu,tam karşılığını bulamadığımdan bilgi istiyorum.
2000 yılından 2005 yılı ortasına kadar bir iş yerinde çalıştım,şube açılışı ile başka şubeye geçtim,2005 sonunda başka bir şirkete sadece kıdem tazminatım ödenerek devir oldum.2007 yılında eski işveren tekrar işyerini geri aldı.bu durmda yıllık izinim 3 hafta olarak devam edermi.teşekkür ederim.
Re: nereden soru soracağım
Soruyu sormak istediğiniz kategoriyi seçtiğinizde sayfanın sol üst köşesinde YENİ KONU butonuna tıkladığınızda konunuzu açabilirsiniz.
FOrum kurallarına ve yazım kurallarına uymanız dileğiyle,Hoşgeldiniz.