Kredi kartı konusunda detaylı bilgi istiyorum
Sayin Ilgili:
Ebeveynime ait kredi kartinin ek kartina sahiptim. Asil kart ve ek kartin borclari odenmedigi icin banka icra yoluna gitmis ve bu parayi bir sekilde tahsil etmis. Bunlar olurken ben daha ögrencıydım ve calısmıyordum. Bu olay 2001 senesinde gerceklesmis. O donemde benim bu borclarin aksadigindan ve odenmediginden haberim yoktu. Zaten haberim olsada bisey yapamazdim, cunku calismiyordum.
Gectigimiz gunlerde bir bankaya kredi karti almak icin basvurdum. Ancak olumsuz yanit geldi. Bunun uzerine borcum olmadigini ve neden bana kart verilmedigini sordum. Genel merkez onaylamiyor denildi. Ankara merkez bankasina dilekce ile basvurdum. Borcum olmadigini ve neden bana kredi karti verilmedigini bilmek istedigimi belirttim. Merkez bankasindan gelen cevapta, su an herhangi bir borcum olmadigi yaziyordu.
Bankaya tekrar gidip yaziyi kendilerine verdigimde, yine olumsuz yanit aldim. Gecmis donemde yasanan bu kredi karti sorununun buna sebep olabilecegini ve ismimin kara listede( bu ne demekse) olabilecegini soylediler:(
Calisiyorum ve hic bir yere tek kurus borcum yok. Ebeveynimin yapmis oldugu hata yuzunden magdur durumda kaldim. Nereye basvuracagimi bilmiyorum. Bu konuda bana yardimci olmanizi rica ediyorum.
Saygilarimla.