-
Tedbir nafakası
Annem babamdan boşanmak istiyor. Sebebi ise aldatma. Oturduğumuz ev anneme aitti. Evimizin hemen yakınında babam bir ev yaptırdı ve buraya birçok kadın getirdi ve ben buna kendi gözlerimle şahit oldum. Şuan da anneme ait olan evden ayrıldık ve babamın yaptırdığı evde ben annem ve babam oturuyoruz. Ama buraya taşındığımızdan beri babam bize para falan vermiyor. Yani maddi açıdan baskı uyguluyor. Sorularım şunlar
Annem babama bu durumda nafaka davası açabilir mi?(tedbir nafakası)
Babamın 3 aylık geliri 7 bin 500 ytl ayrıca şuanda bir işyerinde genel müdür olarak çalışıyor. Nafaka buna göre ortalama ne olabilir.
Aldatma sebebinden dolayı annem boşanmak istediğinde benim şahitliğim ve artı ablamın şahitliği yeterli değil mi? Yani illa foto ile delil gerekir mi?
Ve son olarak babamın mal varlığını tam olarak bilmiyoruz ancak tahminlerimize göre oldukça mal var, bunu nasıl öğrenebiliriz. Yani benim gidip öğrenmem mümkün mü? nereden
-
Sayın bulin;
1-Anneniz tedbir nafakası talepli dava acabilir.
2-Nafaka da kriter gelirin miktarı ve hayat standartlarıdır. Bunun içinde mahkemeler sosyal ekonomik araştırma yaptırırlar. Bunun yanında anneniz talebini yuksek tutmalı hakım uygun olana karar verecektir.
3-Tabii ki sizin ve ablanızın şahitliği kabul görecektir. Her tür delille bunu ispatlayabilirsiniz.
4-Babanızın malvarlığına ilişkin mahkemeden trafik tescil şube müdürlüğüne ve tapu sicil müdürlüklerine sorulmasını isteyebilir anneniz.
Ayrıca tapu kayıtları alenidir. Gayrimenkullerinin olması muhtemel yerlerdekı tapulardan öğrenebilirsiniz.
Nakit malvarlığı içinse mahkeme kararı veya annenizin avukatı olmadan finans kurumları ve bankalar müşterileri dışında kimseye bilgi vermemektedir.