-
Gayrimenkul
Belediye imar planinda okul alani olarak ayrilan 8000m² lik tasinmazin 25 senedir ayni bölgere 2 okulda yapildigi halde. Belediye yeni imar planinda gene okul yeri olarak gösterdi. Itiraz ettik milli egitim müfettisleri bizim yerimize ihtiyaci oldugunu kanitlayan rapor yazdilar. Ayni bölgede hazineye ait bedava arsa gösterirsek belki tahsis edilen yeri okul yeri statüsü kalkabilir deniyor.
1. Ayni bölgede ayni büyüklükte hazine arazisi olup olmadigini nerden ögrenebilirim ?
2. Imar kanunun 33maddesi kapsaminda gecici insaat yapilmasi icin müsade alabilirmiyim ?
3. Okul alanlarinda kalan tasinmazlarin hazine arazileri ile takas edilmesi islemi icin nereye müracaat edilmelidir ?
4. Sözü edilen cevrede hazine arazisi yoksa uzun yillar tasinmazlar üzerindeki mülkiyet hakkimizin sinirlandirilmasi ile magdur duruma düsmemiz kanun karsisinda mülkiyet haklarimizin ihlali anlamina gelmezmi ?
Sonuc olarak hukuki yoldan bu sorunu cözebilcek neler yapabiliriz. Sonuc bizim lehimize olurmu ?
-
Sayın GeorgeBush,
Mağduriyetinizi anlıyorum,ancak ülkemizde kamunun menfaati bireyin menfaatinden daha önemlidir,okul da bir kamu hizmetlerinden olan eğitimin verildiği yer olduğundan idare sizin yararınızı gözardı etmiştir.
Hazine arazisi konusunda tapu dairesine danışabilirsiniz.
Verilen karar üzerine idare mahkemesinde iptal davası açabilirsiniz.Ayrıca bu dava reddedilirse maliki olduğunuz arazinin kullanımına izin verilmediğinden tazminat davası açabilirsiniz.
Kabataslak söyleyebileceklerim bunlar ama bir avukatla görüşüp durumu daha detaylı anlatırsanız ve elinizdeki belgeleri gösterirseniz daha çok yardım göreceksinizdir.