Boşanma davası, mal varlığı
Merhaba,
Mart 2006'dan beri boşanma davam devam ediyor. 1 yaşında bebeğim var. Şu ana kadar sadece tedbir nafakası bağlandı. Kendi özel eşyalarımı dahi alamadım. Bu konuda mahkemede hiç bir ilerleme olmuyor, dava başlangıcında mahkemeden bilir kişi mal tespitine gitti. Şu anda mahkeme tekrar mal tespiti istedi. Tüm eşyalarım çeyizim (tüm beyaz eşyalar) eşime ait olan evde ve onun tarafından neredeyse bir senedir kullanılıyor belki de hepsini evden çıkarmış bile olabilir. Ben annemlerin yanında oturuyorum (babam emekli ve kirada oturuyorlar). Eşime (eski kocam) ait oldukça fazla bir mal varlığı var. (Bir şirketi, iş hanı, evi...) Avukatım şu ana kadar tapudan bile bir cevap gelmediğini söylüyor, mahkemeden bir yazıyla bilgileri sorulduğu halde. Artık bu bana pek inandırıcı gelmiyor. Şu an işe başladım ancak yeni doğum yaptığım için 6 ay da ücretsiz izin kullandım. Bu sürede ailem bize baktı. Böyle bir adaletsizlik olur mu, mahkeme 9 aydır hiç bir sonuca varamadı ve ben oldukça mağdur oldum. Tüm eşyalarımı işe gitmek için kıyafetlerimi bile ailem aldı. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, avukatıma da güvenim kalmadı. İkinci sefer ben masraf yapacağım ve bilir kişi gidecek. Zaten eşyalar bir senedir kullanılıyor. Neden mahkeme benim durumumu değerlendirmiyor. Daha ne kadar sürecek? Eşim benim maaşımla biriktirdiğim paralarımla aldığım arabayla geziyor, elimde ödediğim banka dekontlarım var ancak arabayı indirimli olsun diye eşimin ablası adına almıştık. Şimdi o benim aldığım eşyaların bulunduğu kendine ait evde oturuyor. Belkide evi ve iş hanını elden çıkarmıştır. Banka da yüklü bir hesabı vardı onuda babasının adına yatırmış. Benim anlayamadığım bir adaletsizlik var. Mahkeme güçlüden yanamı davranmaya devam edecek? Benim ne yapmam gerekiyor?