-
Geçersiz sözleşme
Selam.
Konut satın almak için yaptığım sözleşmeye göre mütahit firmaya tüm ödemelerimi yaptım, firma da bana evi teslim etti ancak süre aşımı nedeni ile cezalı duruma düştü. Anlaşmazlık sonucunda alacak davası açmak zorunda kaldım. Mütahit firmanın mahkemeye gönderdiği cevap dilekçesinde sözleşmenin noter tasdiksiz olduğu için geçersiz olduğu ve geçersiz sözleşmenin cezai şartlarınında geçersiz olduğu yazılı. İkinci celp'e kadar bir yanıt oluşturmam gerekiyor.
Bu konuda beni aydınlayabilirseniz sevinirim.
-
Bu, tartışmalı bir konudur. Ana sözleşme geçersizse, içindeki yan sözleşmeler de geçersiz olur. Gayrımenkul alım-satımına dair sözleşmeler, adi yazılı şekilde yapıldıkları takdirde; geçerli değildirler (resmi şekilde akdi zorunlu) ve dolayısıyla, içindeki yan sözleşmeler de geçersizdir (cezai şart gibi).
Ancak; hem edimin yerine getirilmesi, ödemelerin de kabul edilmesi; hem de, sonradan """bu sözleşme geçersizdir""" denilmesi, iyiniyet kurallarına aykırıdır.
O nedenle; cevaba cevap olarak, bu hususun belirtilmesinde fayda vardır.
Yalnız; içinde bulunduğunuz durumda, bir avukattan profesyonel hukuk yardımı almanız, muhakkak menfaatinizedir.