Apartman aidatı yanlışlığı
merhaba, yöneticinin bina girişine astığı aidat listesindeki diğer dairelere ait tutarların toplamları doğru. fakat aynı listedeki bana ait tutarlar toplamı(yakıt, su, elektrik, kapıcı vs.) ödeyeceğim toplamı teşkil etmiyor, fazla gözüküyor ise ve makbuzda su parasını yükselterek farkı kapatıp toplamı eşitlemişse itiraz için ne yapabilirim? Kendisine geri gönderdiğim makbuzu tekrar geri gönderiyor ve eksik ödeme diye yazmış.
su ortak. Kalorifer ortak kombide. Geçen sene yönetici soğuk su girişine sayaç taktırdı ama yinede su parasını kendisi hesaplıyor. Çünkü sıcak su binaya ait olan ortak kombiden geliyor. Sıcak su boruları banyo tarafında ve o boruya sayaç takılamayacak yerde. Kullanılan soğuk su belli ama sıcak su, kalorifer ve bahçe sulamasında kullanılan su miktarını kendi hesaplayıp dairelere yazıyor ama nasıl hesapladığını açıklamıyor. 2 günlük ısrarım karşısında fatura fotokopilerini asmadı, kendi el yazısı ile elektrik su ve doğalgaz diye bazı rakamlar yazmış. Bunların fotokopilerini neden asmaz bu konuda yöneticiyi zorlayan bir kanun yokmu? Binaya gelen toplam su parası 1.400 ytl civarında olduğunu yazmış ama 60 daire için astığı aidat listesinde yazarak topladığı su parası 2.500 ytl.
Bu yönetici aynı zamanda binaya gelen elektrik, su ve doğalgaz faturalarının fotokopilerini de asmamakta direniyor.
Yönetim işletme defterini ben isteyebilirmiyim yoksa kat sahiplerinin yarısının imzasını alarak noter kanalı ile mi istemeliyim?
Bunun için ne yapılabilir? Şimdiden Teşekkürler.