GSM operatörünün tüketici haklarını ihlali
22 Ekimde bir GSM operatörünün online hizmetlerinden internet üzerinden dakika bizden tarifesine geçiş yapıp, 300 dakika bedava konuşacağım numarayı seçtim. 28 Ekimde aktif olacağı (fatura kesim tarihi) bilgisini aldım. Ancak operatör yetkilisinin söylediğine göre sistem yoğunluğu yüzünden tarife değişikliği olmamış. Ve ben 15 Kasıma kadar eski tarifeden 200 dakika gibi bedava konuştğumu sandığım numara ile monuştum. 15 Kasımda yanlışlığı fark ettim ve turkceli defalarca aradım. Sonuçta 15 kasımda tarife değişikliği yapıp fatura kesim tarihi olan 28 Kasımda faturaya itiraz edebileceğimi söylediler. 30 Kasımda aradığımda itirazımın sonucunun şu olduğunu söylediler: Operatör kendi hatasını kabul ediyor ama, hiçbir şekilde faturayı düzeltmeye yanaşmıyor. Yani kendi hatalarından kaynaklanan borcu (yaklaşık 150 YTL) benim ödememi bekliyor. Dahası da var. Para ödeyerek yapmak zorunda bırakıldığım bu 200 dakikayı, bu aya aktarmışlar. Ama bu ay kullanmazsam o da silinecekmiş. Yani kendi hatalarını müşteriye yükleyip, en ufak bir kolaylık iyi niyet dahi göstermiyorlar.
Şimdi ben Operatöre dava açsam, onların kayıtlarından durumu kanıtlayabilir miyim? Dahası onların kayıtları sakladıklarından emin olabilir miyim? Çünkü boşuna bir de mahkeme masrafları üzerime kalsın istemiyorum. Eğer emin olamayacaksam, bir daha arayıp görüşmeyi kaydetmem işime yarar mı delil olarak?
Konuyu Telekomünikasyon üst kuruluna götürme şansım var mı?