3 aylık maaşımı alamadım ve istifa ettim
Ocak 2006 başında girdiğim şirketten 2. ay itibariyle kesintili maaş almaya başladık. Peşinden hiç vermemeye başladılar. Maaşlarımız bordrolarımızda çok düşük gösteriliyordu. Fakat benim elimde müdürümün benim için yazmış olduğu ne kadar net maaş aldığımı gösterir bir belge var.
18 Ağustos 2006 da noterden ihtarname çekip 21 Ağustos 2006 da da işten ayrıldım. Fakat 3 aylık maaşım olan yaklaşık 4 500 YTL alacağımı içerde kaldı. İhtarnameyi almamışlar ve muhtara gitmiş ama bu yine de ibraz olmuş demek oluyormuş (Noter söyledi.). Bütün bunlardan sonra yine halen paramı alabilmiş değilim. Benim önce icraya sonrasında da mahkemeye başvurmamı söylediler ama çok pahalı olduğunu ve paramın yarısından fazlasını tüm masraflara vereceğimi de söylediler.
Hakkım olan bu parayı çok az masrafla almak istiyorum. Tüm masrafların totali nedir ve süreci nasıldır? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: 3 aylık maaşımı alamadım ve istifa ettim
Evet, aynı durum benim içinde geçerli, lütfen yardımcı olabilecek biri var mı?
İşçi alacağı yargı yolu masrafları
İcraya verirseniz başlangıç masrafınız alacağınıza göre 50 TL, mahkemeye veriseniz toplam masrafınız 500 civarında olur. Alacağınızın yarısını vermezsiniz.
Masraflar alacağınıza eklenir karşı taraftan tahsil edersiniz. Kolay gelsin
Re: 3 aylık maaşımı alamadım ve istifa ettim
Alıntı:
sspolize rumuzlu üyeden alıntı
Evet, aynı durum benim içinde geçerli, lütfen yardımcı olabilecek biri var mı?
Siz de mi ocak 2006 da işe başlayıp,ağustos 2006 da ayrıldınız?