-
Kiracı tahliyesi
[:I]Kira bedelini yaklaşık 9 aydır alamadığım kiracıma 2 kez ihtar çektim 30 günlük süresi de doldu. ve temerrüde düştü. 2. ihtarname ile de Eylül 2006'da dolan kontrat süresini uzatmayacağımı belirttim. Bu durumda hangi davaları (alacak ve Tahliye) ne şekilde açmalıyım. Kiracım şu anda eşyaları evde bulunuyor ama kendisi evde de oturmuyor. Başka bir İle gitmiş durumda.2. ihtarnameyi almaktan imtina ettiğinden Muhtar vasıtasıyla tesbiti yapılıp gönderilmiş. Avukat mı tutmalıyım. Avukat ücreti ne olur. Eğer bu sürede evi boşaltıp giderse ben alacağımı ve yaptığım masraflar ile avukatlık ücretini nasıl tahsil ederim. Lütfen dava açma sürelerini bildiri ve sorularıma acil yanıt verebilirseniz çok memnun olacağım... Saygılarımla...:)
-
Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara hacet kalmaksızın, kira müddetinin hitamında, ..Tahliye dâvası açabilirler.
Avukatlık ücreti avukat ile yapacağınız anlaşma ile belirlenir.
Alacağınızı icra kanalı ile tahsil edebilirsiniz. Kiracınızın özellikle de şehir dışında olduğunu göz önünde bulunduracak olursanız bir avukattan profesyonel yardım almanız 9 aydır alamadığınız kira bedelini tahsil etmenizi sağlayabilir.
-
Sayın Av. Esin Hanım; yanıtınız için teşekkür ederim. Kira bedelinin icra takibini bizzat takip edebilirmiyim? Bu takip yaklaşık ne kadar sürer. Ayrıca hem tahliye davası hem de icra takibi için yapılan masrafları kiracıdan tahsil edilebilir mi? Bu davalar devam ederken, kiracı evi boşaltıp giderse ben yaptığım masraf ve alacaklarımı nasıl tahsil edebilirim? Zira kiracım 2. İhtarnameyi almaktan imtina etmiştir. Zaman ayırıp yanıtladığınız için teşekkür eder saygılar sunarım...