Durusma bitti dava uzadı inşalah ispatlanacak suçsuz oldugum.
Printable View
Durusma bitti dava uzadı inşalah ispatlanacak suçsuz oldugum.
anladıgım kadarıyla senin makinaya sadece o mailler adres olarak gönderilmiş.yani senin makinadan acılmamıs ve işlem yapılmamıs.ayrıca yaptıgın sitede(senin pc nde) o maiiller yazılmış.walla arkadaslık dereceni bilmiyorum ma komplo olabilir gunde binlerce mail gidiyor neden bu kadar uzerinde durulmus bunun anlamadım.ayrıca böle bişe olmasa bile arkadasın seni ifade verilirken satıgından dolayı dolaylı bi komplo olmus.yapabilecegin en ii sey su olabilir: o calınan maillerin calındıgı zaman -illaki arkadasın calmıstır ve bi kendi kullandıgı makinadandır- o makinayı tespit etmen.davalık durumdasın,savcıdan bunun isteyebilirsin herhangi bi xmail serverinden kanuni yoldan bu bilgi talep edilir.zaten davan var,bu hakkın.google bile kullanıcıların ne aradıgını kendi serverlarda tutuyor.bu yolla gecenlerde karısını öldürüp sigortadan para alan adam tutuklandı.google da 3-4 ay öncesinde sigorta ve öldürme ile ilgili seyler aradıgı öğrenildi.sende dısardansa eğere servis saglayıcısı,turkiye serverlarından bu bilgiyi talep edersin yada dısardan ,aarkadasının maile ne zaman saldırdıgı bulunabilir.ha nasıl olur?bu da kişisel bi bilgi olarak ,maili alcak olan ona ki defalarca girme denemeleri de yapar.her mail hackleme yolunda illaki maile cok girilir.bu serverda tutulur.anca öyle yaparsın gibi.kolay gelsin ...
Tesekkurler Cem Karaca cevap yazdıgın için.
Aslında arkadasım hiç bilgisayardan anlayan birisi değil. Bilirsiniz trojanları başkasının pc ye gönderiyor, onun şifreleri bunun mailine geliyordu. Yani bu şekilde çalıyordu.
Sizin için kesin şüphe sonucuna anladığım kadarıyla ulaşılamamış. Eğer söze konu olan adreste suç oluşturacak nitelikte yazılar mevcutsa birincil olarak sorumlu olursunuz. Belge ve dökümanları tümüyle görmeden yorum yapılamaz, yapılırsa yanlış olur. İyi günler dilerim.
Konunun ciddiyetinden ötürü, en yakın zamanda bir avukat arkadaştan profesyonel yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. Tüm delillerin gözden geçirilmesi ve şüphenin boyutunu gerçek hayatta ele almanın gerektiği açıktır.
Tesekkurler arayacagım ama avukatlar analamıyorki bilişimden :(
Nereden biliyorsunuz anlamadıklarını ?
(stj. avukatım) Anlayanların olduğu açık ve nettir.
Avukatlar, adam öldürmekten de, hırsızlıktan da, gasp tan da vs. Anlamazlar. Avukatların işi savunma yapmaktır. Yoksa ceza kanunlardaki bütün suçlardan anlasalar, avukat olmazlardı zaten
Yanlış anlaşıldım sanırım, yaşadıgım yerde gittiğim bir kaç avukat dediler ki bu yasalar yeni girdi yürürlüğe biz pek anlamıyoruz.
Ayrıca savcı bile anlamıyordu daha ne diyim. Savcı hacker yazdırmayı bilmiyor, hekır yazıyorlardı [B)]