-
Boşanmak istemiyorum
Slm. Ben 25 yıllık evliyim. İki kızım var. Biri üniversitede okuyor diğeri ise zihinsel özürlü.Eşim 6 yıldır bir başkasıyla birlikte.Evlendigimiz günden beri kayınvalidemle birlikte oturdum.Ev kayınvalideme ait.Eşim o kadına 3 yıl önce ayrı ev açtı ve birlikte yaşamaya başladılar.Kayınvalidem ise ev kendine ait oldugu için aramızın iyi olmamasına ragmen bizimle kaldı.Eşim bana sürekli olarak dönecegini ve kendisini beklememi söyledi, başka çarem olmadıgından bekledim.6 yıllık süreç içerisinde eşimden sadece son 11 aydır düzenli para aldım.Daha önceleri hiç vermiyo denecek kadar az veriyordu ya da hiç vermiyordu.Kayınvalidemle yaşadıgım evin geçiminin çoğunu kendi ailem üstlenmişti.Benim kendime ait hiçbir gelirim yok.Şu an ise (10 gündür ) kayınvalidem de onların yanına tasındı ve bana evi satacaklarını söylediler.Yani bizim evi boşaltmamızı istiyorlar. Eşim kayınvalidemin taşındıgı günden beri bana para vermedi, 'buraya kadar bundan sonra başınızın çaresine bakın ' gibisinden sözler söyledi.Sanırım boşanma davası da açacak ben boşanmaktan yana değilim.Evi boşaltmak da istemiyorum.Bunun için yapabileceğim birşey var mı? Bu işten en haklı ve karlı şekilde nasıl çıkabilirim? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim..
-
Sayın aqua;
mağduriyetinizin boyutlarının büyümemesi için zaman kaybetmeden bir avukat yardımı alınız.
kendiniz ve kızlarınız için tedbir nafakası talep edebilirsiniz. Ayrıca başka bır hanımla birlikte yaşaması nedeniyle eşiniz kusurlu olduğundan tazminat talep hakkınızda vardır.
Avukat yardımı alınız.
-
Yanıtınız için teşekkürler.Sizden öğrenmek istedigim bir konu daha var.Acaba kayınvalideme ait olan evden zorla çıkarılma gibi bir durum olabilir mi yani evden çıkmak istememe gibi bir hakkım var mı? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.