Askerlik nedeni ile işten ayrılma
Askerlik nedeni ile çalıştıgım firmadan ayrılmak durumunda kaldım.Fakat 1,5 aylık maas,yol,yemek ve prim ücretlerimi vereceklerini söyleyip (oyalama taktigi)beni askere ugurlamak istiyorlar.Firmadan olaylar kötü boyuta ulaşmadan maaş ve primlerimi almadıgıma dair imza ve keşeli yazı aldım.Ay sonu itibariyle askerim haklarımı nasıl tazmin edebilirim.
Re: Askerlik nedeni ile işten ayrılma
Ben kurs niteliğinde bulunan M.E.B bağlı özel bir kurumda öğretmenim aslerlik nedeniyle işten ayrılma durumum var kıdem tazminatımında farkındayım sözleşmeli personel olarak görev yapmaktayım dilekçemi askerlik nedeniyle ayrılmam konusunda yazarken 4857 işkanunu mu yoksa 657 i mi hangi maddelerini gerekçe göstermeliyim. 3 yıldır çalışıyorum. Ayrıca bu sebeple ayrılmak yerine yine askerliği nedeniyle 6 aylık ücretsiz iziine ayrılabilirmiyim (parasız hep karıştırırm) teşekkür ederim....kıdem tazminatımı asker dönüşü işe alınmazssam almak isterim.
Re: Askerlik nedeni ile işten ayrılma
ağustos 2008 celbinde askere gideceğim için hızlı cevap alırsam minnettar kalırım
Cevap: Askerlik nedeni ile işten ayrılma
Merhaba, Ben Aralık 2009 tarihinde kısa dönem veya yedek subay olarak askere gideceğim.iş yerinde yaklaşık 4 yıldır çalışmaktayım.iş yerimden 1 kasım tarihi itibari ile ayrılmak istiyorum.iş yerimden kıdem tazminatımı talep edebilmem için ne yapmam gerekiyor dilekçe ile askerlik durum belgesine gösteren evrakı vermem yeterli olurmu.çünkü askerlik evraklarımı kasım ayı sonu itibari ile alabileceğim.teşekkürler
Cevap: Askerlik nedeni ile işten ayrılma
İşvereninize askerliğiniz nedeniyle işinizden ayrıldığınızı, kıdem tazminatınızın ödenebilmesi için gereken askerlik belgesini kasım sonu itibariyle ileteceğinizi belirten bir yazı (tercihen noterden) ile durumu bildirip ayrılabilirsiniz.
Yargıtay makul bir süre öncesinde yapılan bu tür fesihleri geçerli kabul etmektedir.Belgenizi aldığınızda işvereninize bir kopyasını iletirseniz bir sorun olmayacaktır.