Trafik kazasında haklılığımı ıspat edebilir miyim?
Konu şahsımla alakalı, tecrübe sahibi kişilerden yardıma ihtiyacım var.
Araba yarışları düzenleyen şirkete ait bir araç(çelik bariyerli yarış arabası)15/06/04 akşamı aşırı hzından dolayı bana çok şiddetle çarptı. Kullanan kişi sözleşmeli yarış şoförü. "Çarpan aracın Trafik sigortası yok". Benim arabada 3 milyar zarar var. Ben yolun boş olduğunu görüp park halinde iken çıktım. Kendisi aşırı süratli olduğu için fren yaptığı halde duramadı ve Sol taraftan iki kapıya da çarptı ve beni bayağı sürükledi. Kaskom yok. Ben kazanın şokunda iken trafik polisine olayı kendileri Türkiye usulü (!!) anlattılar. Söylemeye dilim varmıyor.Ve tamamen beni kusurlu bulan bir rapor düzenlendi. Kontrolsüz çıkış denmiş. Eşim olay yerine gelince özürler dileyip, arabanızı yaptıracağız dediler ama şimdi rapor bizim lehimize diyorlar. Ben şimdi dava açmayı düşünüyorum. Çünkü haklıyım ve mağdurum. Kazayı yapan o, ama el çabukluğuyla bir de benim trafik sigortamdan arabasını yaptıracak. Şirketin sorumluluğu nedir burada.. Acaba Dava açmam boşuna mı olur.
Bu konuda bana yardım edecek kişilerin cevabını bekliyorum.
Not: Fren izleri şu an mesafesi hala belli aşırı süratini nasıl ispatlayabilirim, trafik danışma söylemiyor, ayrıca olay bir Tv kanalının sokağında görüntüyü almaya uğraşıyorum
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Şengül Alpay
klmr