Re: Mal beyanı, hapis cezası
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
sayın okur
mal beyanını süresinde vermediğiniz için vermemiş sayılırsınız. Ancak hemen tutuklamazlar. Öncelikle karar red edildikten sonra kesinleşecek, sonra infaz savcılığına verilecek. Size teslim olmanız için belli bir süre verilecek. Ondan sonra yakalama çıkacak
Sayın Atay,
Yukarda verdiginiz cevap içeriginde
"Ancak hemen tutuklamazlar. Öncelikle karar red edildikten sonra kesinleşecek, sonra infaz savcılığına verilecek. Size teslim olmanız için belli bir süre verilecek. Ondan sonra yakalama çıkacak"
Bu kararın red edilmesi ve yakalama olmasının arasındaki süreç tahmini ne kadardır.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
merhaba mal beyanıyla ilgili benimde sorunum var .İki kredi kart ı borcum için bir avukat arkadaşım vesilesiyle mal beyanı dilekçesi yazdım ve günü geçmeden icraya bildirdim.Ancak mal beyyanında bulunmamaktan hapis isteminde bulunulmuş.Ne yapmalıyım ?İkincisi maaşımda bir haciz var 1/4ü kesiliyor.Ancak diğer banka alacağı olan parayı sıraya girip 1/4 kesintiyle almak yerine maaşıma bloke koymuş.Maaş hesabımız vadesiz mevduat olarak geçtiği için blokeyi kaldıramıyorum.MAAŞ HESABIM OLDUĞUNU İSPATLAYACAK TÜM RESMİ EVRAKLARI KURUMUMDAN ALDIM nereye ve nasıl başvurmalıyım ikinci mmaşım yatmadan bu işi çabuklaştırabilir miyim ? ilgilenirseniz sevinirim.
Mal beyanından hapis cezası anayasa mahkemesi tarafından kaldırılmıştır. Anayasa mahkemesi kararları kesindir. Dolayısı ile mahkemeler mal beyanında bulunmamaktan hapis cezası veremezler. Şu an icra ceza mahkemelerinde olan mal beyanı dosyaları düşürülmektedir.
Cevap için cok teşekkurler .. Bir sorum daha olacak eğer cevaplarsanız cok sevinirim.... Olası bir kimlik sorgulumasında(GBT sorgulaması) karakolda hangi işlem uygulanır? Yani eğer hapis cezası yoksa hukuk ne işlem uygulayacak ve ben ailemle kalıyorum ve ailemin evine haciz gelsin istemiyorum teşekkurler...
biri cevap yazsın lütfenn
karakol da hangi işlem uygulanıyor.. ben arkadaşında kaılıyorum
mal beyanı vermediğimde olabilecek durumlar